Οι Άριστοι το 2012 θα έκλειναν τις τράπεζες & ζήταγαν δανεισμό με ενέχυρα περιουσιακά στοιχεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος στις 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο κ. Πικραμμένος όπως είπε στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη λίγο πριν τις εκλογές υπήρχε έτοιμο σχέδιο από την υπηρεσιακή κυβέρνηση για να κλείσουν οι τράπεζες, σε περίπτωση που οι εκλογές έφερναν αναταραχή και όχι ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Αποκάλυψε ότι «είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες, το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες».

«Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον λεγόμενο έκτακτο δανεισμό, ο οποίος είναι πάνω από τη πιστωτική γραμμή, τον οποίο τον λαμβάνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να δώσουν παραπάνω. Είχαμε κάνει ένα σχέδιο για το πως θα οργανώσουμε τα πράγματα, πως θα οργανωθεί η φύλαξη κτλ. Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα, η χώρα μας ευτυχώς έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ