Μαρια Δεναξα για Τσιτσιπα: Αδυνατώ να καταλάβω την εμπάθεια και το δημόσιο λιντσάρισμα που γίνεται με πάσα ευκολία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

🔴 Σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Τσιτσιπά, η οποία ξεσήκωσε κύμα αγανάκτησης, επειδή ζω στο εξωτερικό, μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο τοποθετήθηκε δημόσια, παρόλο που δεν τον γνωρίζω.

🔴 Οπως κι εκείνος, ζω στη Γαλλία, όπου σε γειτονιές ολόκληρες, ακόμα και στη δικιά μου, οι δήμοι φυτεύουν οπωροφόρα δέντρα για να βγαίνουν οι κάτοικοι ή να πηγαίνουν όσοι θέλουν -έχοντες και μη έχοντες- να τα μαζεύουν.

🔴 Είναι μια προσφορά των δήμων στους δημότες τους, απο την οποία επωφελούνται όλοι π.χ στο δρόμο μου έχουμε μηλιές και κερασιές. Μήλα και κεράσια στην εποχή τους γίνονται ανάρπαστα.

🔴 Λίγο πιο πάνω σε μια άλλη γειτονιά, που ζουν πιο εύποροι προτιμούν τα κεράσια να τα τρώνε τα πουλιά, παρά να πάει να τα μαζέψει κάποιος. Αμέσως οι σκατόψυχοι, καλούν την αστυνομία να μαζέψει όποιον τα λαχταρίσει και δεν έχει τα έξι, εφτά ή οχτώ ευρώ το κιλό που κοστίζουν εδώ, για να πάει να τα αγοράσει.

🔴 Με την πιο άγρια επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών να βρίσκεται προ των πυλών και τις ολοένα δυσκολότερες εποχές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για την επιβίωση μας, αδυνατώ να καταλάβω την εμπάθεια και το δημόσιο λιντσάρισμα που γίνεται με πάσα ευκολία, σε ότι ξεφεύγει απο τα όρια της τυραννίας της ομοφωνίας, ενώ έχει βάση λογικής η οποία θα έπρεπε να υπερισχύει!

Το επίμαχο tweet του Στέφανου Τσιτσιπα:

Cities and municipalities should plant fruit trees in public to help feed the homeless on the streets.

Οι πόλεις και οι δήμοι θα πρέπει να φυτέψουν οπωροφόρα δέντρα δημόσια για να βοηθήσουν στη διατροφή των αστέγων στους δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ