Η νεκροψία επιβεβαίωσε την αυτοκτονία μάνας-γιου στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στην περιοχή των Νέων Επιβατών στη Θεσσαλονίκη.

Η νεκροψία-νεκροτομή «έδειξε» ότι μητέρα και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από πνιγμό. Οι σοροί της 77χρονης και του 50χρονου μεταφέρθηκαν για εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι άφησαν την τελευταία τους πνοή από πνιγμό, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Επιπλέον, δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης, γεγονός που σημαίνει ότι η μητέρα και ο γιος της προχώρησαν από κοινού στο απονενοημένο διάβημα και αφού δέθηκαν με χειροπέδες στο τιμόνι, έπεσαν με το αυτοκίνητό τους στη θάλασσα, θέλοντας να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν κρατηθεί δείγματα από τις δύο σoρούς, στα οποία θα γίνει τοξικολογική ανάλυση και εξέταση για ίχνη αλκοόλης.

«Ήταν πολύ πονεμένοι άνθρωποι» – Το δράμα της μάνας και του γιου που δέθηκαν με χειροπέδες και έπεσαν στη θάλασσα

Μητέρα και γιος βρέθηκαν στον βυθό του αλιευτικού λιμένα Νέων Επιβατών, δεμένοι με σχοινιά και με χειροπέδες στα χέρια που τις είχαν περάσει στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Μάλιστα, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το όχημά τους θα φτάσει τον πάτο της θάλασσας, είχαν γεμίσει το Ι.Χ. με σάκους που περιείχαν άμμο. Ο γιος πάτησε το γκάζι και το αυτοκίνητο έπεσε με φορά στο νερό. Αυτό ήταν το τραγικό τέλος δύο ανθρώπων που είχαν υποφέρει πολύ στη ζωή τους, αναφέρουν μαρτυρίες.

Ο 50χρονος Δημήτρης και η 77χρονη μητέρα του Αναστασία ζούσαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι γείτονές τους σοκαρισμένοι, δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα τι έχει συμβεί. Οι ίδιοι περιγράφουν ότι η οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος, όταν τον Σεπτέμβριο του 2021, η αδερφή του 50χρονου, έδωσε τέλος στη ζωή της. Μέσα σε λίγους μήνες, ο πατέρας και σύζυγος της 77χρονης ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή. Μάνα και γιος έμειναν μόνοι τους, βυθίστηκαν στον πόνο τους και έβγαιναν σπάνια από το σπίτι.

«Δεν μιλούσαν πολύ»

«Ήταν πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Δεν μιλούσαν πολύ και δεν τους βλέπαμε πολύ, λέγαμε μόνο μια καλημέρα. Ήταν πολύ πονεμένοι άνθρωποι. Ο πατέρας δεν είχε αντέξει τον χαμό της κόρης του. Είμαστε συγκλονισμένοι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε το κακό που έγινε και πως πήραν την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Ξεκληρίστηκε ολόκληρη η οικογένεια» περιέγραψε μιλώντας στο protothema.gr, ένας γείτονας.

«Χάθηκε ολόκληρη η οικογένεια μέσα σε ενάμιση χρόνο»

Από πλευράς του, ο θείος του 50χρονου ανέφερε ότι τους είχε δει τελευταία φορά πριν από μερικές ημέρες και δεν μπορεί να πιστέψει το τι επακολούθησε. Όπως αναφέρει μάνα και γιος, είχαν νοσηλευτεί σε ιδρύματα το τελευταίο διάστημα: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας καθώς χάθηκε ολόκληρη η οικογένεια μέσα σε ενάμιση χρόνο. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά, ούτε η μητέρα ούτε ο γιος. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω όπως μπορούσα. Τελευταία φορά τους είδα το Σάββατο αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που θα ακολουθούσε. Δυστυχώς η μητέρα είχε αναφέρει αρκετές φορές ότι θα ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της. Είχαν νοσηλευτεί και οι δύο σε ιδρύματα πριν από λίγο καιρό. Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε».

Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής, δεν προκύπτουν ίχνη πάλης, γεγονός που σημαίνει ότι οι δυο τους είχαν πάρει από κοινού την απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ