Τράπεζα Πειραιώς: Με κέρδη 522 εκατομμύρια σε τρεις μήνες επικαλείται “δυσκολίες” και δεν υπογράφει Επιχειρησιακή Σύμβαση με τους εργαζόμενους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς συμφωνία για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση που προέκυψε έπειτα από την πετυχημένη γενική απεργία της 21ης Ιουνίου, η οποία ανάγκασε τη Διοίκηση να προσέλθει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου.

Με πληροφορίες απο το aftodioikisi.gr

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές υπήρξαν πολύωρες και σκληρές διαπραγματεύσεις, με τους εργαζόμενους να παραμένουν σταθερή στα αιτήματα τους για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης και την διοίκηση της Τράπεζας που έχει κέρδη 522 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022 να επικαλείται δυσκολίες!! Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς σημειώνουν ότι απορρίπτουν την πρόταση για 4ημερη εργασία χωρίς μείωση αποδοχών που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) και διεκδικούν την υπογραφή σύμβασης με τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου η Τράπεζα αναμένεται να καταθέσει τις τελικές προτάσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια της συνάντησης:

Από την πλευρά μας, τονίσαμε – για μια ακόμη φορά – τη μεγάλη συνεισφορά των εργαζομένων στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας και τη δίκαιη απαίτηση για μια επιχειρησιακή σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση, δείχνει να βελτιώνει τη στάση της στις διεκδικήσεις μας, ωστόσο προτάσσει ακόμα – ως επιχειρήματα – τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν ακόμα βάσιμα και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό κρατάμε ενεργό στο σύνολό του το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματά μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

Την προστασία της εργασίας μέσα από την επανεκπαίδευση του προσωπικού σε νέα καθήκοντα και ρόλους, σύμφωνα με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην τραπεζική εργασία.
Την ενίσχυση του εισοδήματος, την προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και τη δίκαιη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και θέσεις ευθύνης.
Στην επόμενη συνάντηση, αναμένουμε από την πλευρά της Τράπεζας συγκεκριμένες πλέον προτάσεις, τόσο επί των θεσμικών, όσο και επί των οικονομικών θεμάτων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στις διεκδικήσεις μας, σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που θα καλύπτει στο σύνολο τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ