Το δικαστικό συμβούλιο γκρέμισε το μισό κατηγορητήριο για την «σκευωρία» Novartis!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά απόψε, Για την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να αποκαλυφθεί το μέγα σκάνδαλο Novartis και βρέθηκαν κατηγορούμενοι από ένα θηριώδες σύστημα διαφθοράς που λυμαίνεται την Ελλάδα.

Δεν παραπέμπονται τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως επίσης απαλλακτικό είναι το βούλευμα και για τους εκδότες Γιάννη Φιλιππάκη και Κώστα Βαξεβάνη, καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. Γεγονός που πλέον τους καθιστά από κατηγορούμενους σε κατηγόρους αφού είναι βέβαιο όσοι τους συκοφάντησαν και οργάνωσαν της δίωξης σε βάρος τους, θα λογοδοτήσουν ποινικά και αστικά.

Με το ίδιο αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη. Με το κατηγορητήριο μετά από αυτή την εξέλιξη να είναι απολύτως σαθρό και αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων… Απλώς οι δύο διωκόμενοι θα ταλαιπωρηθούν λίγο παραπάνω μέχρι την τελική αθώωση.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να παραπεμφθούν και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Η οποία όμως δεν έγινε δεκτή σε αυτό το σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ