Επόμενος στόχος της ΕΕ ο χρυσός της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται πάνω σε νέες κυρώσεις για να συμπεριλάβει τον ρωσικό χρυσό, ανέφερε σήμερα το Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ επιδιώκει να περιορίσει τις πηγές εσόδων της Μόσχας.

Οι προετοιμασίες για το νέο πακέτο κυρώσεων συνεχίζονται και ορισμένες χώρες θα πιέσουν να προσθέσουν περισσότερα μέτρα στις προτάσεις, προτού αυτές παρουσιαστούν στα κράτη μέλη για έγκριση, είπε μια πηγή του Bloomberg.

Η αναφορά έρχεται αφότου οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού την Τρίτη, με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τον Καναδά να προσχωρούν στην απαγόρευση.

Αναλυτές του κλάδου περιγράφουν την απαγόρευση του ρωσικού χρυσού ως επί το πλείστον συμβολική, επειδή οι δυτικές ενέργειες έχουν σε μεγάλο βαθμό κλείσει τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ στο χρυσό από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χρυσού στον κόσμο.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το πολύτιμο μέταλλο απευθείας σε διυλιστήρια ή σε αγοραστές στην Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Οι εξαγωγές χρυσού της Ρωσίας εκτιμήθηκαν σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ