Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Εθνικά επικίνδυνη η συμπεριφορά του Μητσοτάκη στην Μαδρίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσωκομματικά μαχαιρωματα σε Ανδρουλακη

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Πολιτικοι τριγμοί στη ΝΔ απο τις αποκαλύψεις Αντωναρου για την διαδοχή του Μητσοτακη

Σε μια άκρως αποκαλυπτική του ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντωναρος...

Ο Κύρτσος πετάει το γάντι στον Μητσοτακη: Λίγη αξιοπρέπεια να είχε, θα είχε ήδη παραιτηθεί

Συνεχίζει την ομοβροντία κατα του Κυριακου Μητσοτακη ο Γιώργος...

Hχηρή παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Hχηρή παρέμβαση για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει...

Εγκατέλειψε το Φενγκ Σούι ο πρωθυπουργός; Εμφανίστηκε κρατώντας την εικόνα της Παναγίας!

Εντύπωση εχει προκαλέσει στο πανελληνιο η σημερινή εμφάνιση του...

Με σεβασμό στα βαμπίρ – ψηφοφόρους οι ευχές του Κυριάκου Πιερρακάκη

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι βαμπίρ υπήρχαν μόνο στον κρατικό...

Η επανεμφάνιση Καραμανλή προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα επανεμφάνιση του πρώην...

Το μηνυμα του Αλέξη Τσιπρα για τον Δεκαπενταύγουστο

Ο λαός που επιμένει, οι απλοί άνθρωποι που κρατούν...

9 στους 10 έλληνες πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Στο πρόσφατο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε...

Ο πρωθυπουργός προσπέρασε το γεγονός ότι το μνημόνιο Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας κρύβει παγίδες για τη χώρα μας.

Μητσοτάκης και Ερντογάν στη Μαδρίτη μπορεί να μην αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα και λέξη λόγω της έκδηλης πολιτικής αγένειας του Τούρκου προέδρου, παρά ταύτα με τις κινήσεις και τις δηλώσεις τους δημιούργησαν χώρο για ήσυχο καλοκαίρι και πιθανό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέβη στη Μαδρίτη, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσει απαραιτήτως την… καλοκαιρινή μπουνάτσα στο Αιγαίο, προκειμένου να βαδίσει το φθινόπωρο στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μέγιστο κομματικό συμφέρον, ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υποχρεωμένος να δείξει ότι μπορεί να ηρεμήσει το εξαγριωμένο θηρίο Ερντογάν, ο οποίος μετά την αποτυχημένη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, με συνεχείς δηλώσεις και επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο, έχει βάλει στόχο την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νήσων που περιλαμβάνονται στις συνθήκες και τη μοιρασιά ελληνικών νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, που δεν περιλαμβάνονται στις συνθήκες.

Προκλητικός

Ο Τ. Ερντογάν συνεχώς και αδιακόπως προκλητικά δηλώνει ότι θύμωσε με τον Μητσοτάκη, διότι κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη συμφωνήσαν να κουβεντιάσουν όλα τα θέματα μόνοι τους, χωρίς ανάμειξη τρίτων και τη συμφωνία αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός την καταπάτησε στην Ουάσινγκτον, στο Νταβός, στην Ε.Ε. κ.λπ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις συνεχείς προκλήσεις Ερντογάν, ουδέποτε ξεκαθάρισε μέχρι στιγμής αν όντως υπήρξε ή δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία στην Κωνσταντινούπολη. Αν, δηλαδή, η ελληνική πλευρά δέχτηκε να κουβεντιάσει αποκλειστικά διμερώς όλα τα προβλήματα που θέτει η Άγκυρα στο Αιγαίο, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, στη βάση του δούναι και λαβείν της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Αν, δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδεχτεί ως διμερείς διαφορές τα θέματα που θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο και έχει απομακρυνθεί οριστικώς από τη θέση της επίλυσης του ενός και μοναδικού θέματος της οριοθέτησης ΑΟΖ/ΥΦ.

Στη Μαδρίτη ο Κ. Μητσοτάκης έκανε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία ώστε «να δημιουργηθεί χώρος» για ήσυχο καλοκαίρι και διαύλους επικοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός υποβάθμισε ενσυνείδητα το γεγονός ότι το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας περιέχει δεσμεύσεις σε διμερές επίπεδο των σκανδιναβικών χωρών εναντίον των ελληνικών συμφερόντων:

Η αναγκαστική πλήρης υποστήριξη της Τουρκίας σε απειλές εναντίον της τουρκικής εθνικής ασφάλειας, με την Άγκυρα να έχει κατονομάσει επισήμως την Ελλάδα ως εξωτερική απειλή.
Η πλήρης άρση της πώλησης όπλων στην Τουρκία, τα οποία, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας,
Η απόλυτη υποστήριξη της Τουρκίας στην εμπλοκή της στον επιχειρησιακό τομέα της ευρωπαϊκής Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, που θιγεί πρωτίστως τη Λευκωσία. Το μνημόνιο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δεν θίγει συμφέροντα της Ελλάδας, κάνοντας την πρώτη πλήρη υποχώρηση στην Τουρκία.
Η πλήρης υποχώρηση της κυβέρνησης ήρθε με την πρωτοφανή δήλωση Μητσοτάκη ότι «η Συμμαχία δεν είναι ούτε μπορεί να είναι πεδίο επίλυσης διμερών διαφορών μεταξύ κρατών-μελών».

Δι’ αυτού του τρόπου ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να βγάλει από τη μέση την «ανάμειξη τρίτων» στην επικοινωνία Αθήνας – Άγκυρας, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος πρόεδρος ότι συμφωνήθηκε στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη. Το τίμημα όμως για τα ελληνικά συμφέροντα είναι πολύ βαρύ. Και τούτο διότι οι επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο θα πάψουν να διεθνοποιούνται και επομένως, η Αθήνα δεν θα μπορεί να επικαλείται συνδρομή των συμμάχων στο πλευρό της απέναντι στην Τουρκία. Παράλληλα η Αγκυρα θα έχει όλη την άνεση να χρησιμοποιεί μόνον προς όφελός της τις ήδη σε εφαρμογή από τη δεκαετία του 1980 παράνομες αποφάσεις του ΝΑΤΟ περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, με την Αθήνα να έχει κόψει τα χέρια της, αν ποτέ αποφασίσει να επιβάλει την κατάργηση αυτών των νατοϊκών αποφάσεων.

Επιπροσθέτως, με την πρωτοφανή αυτή δήλωση η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχεται ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών θεμάτων είναι η αυστηρά διμερής πολιτική διαπραγμάτευση του συνόλου ων θεμάτων που θέτει η Αγκυρα στο τραπέζι για τη μοιρασιά του Αιγαίου.

Δεν έκανε το χατίρι

Ο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν έκανε το χατίρι στην Αθήνα να αναφερθεί στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τηρώντας έτσι την πρότασή του να μην αναμειγνύει τρίτους στη διαπραγμάτευση με την Αθήνα. Το ίδιο έκανε και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος μόνον στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρθηκε σε μια χλομή ανάγκη σταθερότητας στο Αιγαίο.

Στις συνεντεύξεις του όμως μετά τη Μαδρίτη ο Ερντογάν… ξεσάλωσε, θέτοντας και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αλλά και την πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικότητας ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που δεν ανήκουν στις συνθήκες, κατηγορώντας την Αθήνα για παραβιάσεις τουρκικού εναέριου χώρου, θεωρώντας εκ προοιμίου ότι ορισμένα από αυτά τα ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Πρώτη φορά, όμως, το τελευταίο διάστημα άφησε ανοιχτή χαραμάδα επικοινωνίας με την Αθήνα, «αν αυτή συμμαζευτεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τροφές που δεν πρέπει να καταναλωθούν ξαναζεσταμένες

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς που συνηθίζουμε να...

Σάλος με νεαρή στην Τήνο που έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων στην κάμερα του...

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στα πρώτα λεπτά της απ' ευθείας σύνδεσης με Τηνο,

Μόλις 23 ετων κοπέλα έφυγε απο τη ζωη – Θα έκανε επέμβαση ρουτίνας και βρέθηκε...

«Έσβησε» τελικά η 23χρονη Καβαλιώτισσα Ελένη Σταθώρη, η οποία...

Σάλος στο Δημο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη: “Βάζει χερι” στη μισθοδοσία των υπαλλήλων για...

Μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος Αθηναίων υπό...

Πέταξε στα 8,52 μέτρα ο Τεντόγλου και έκανε ρεκόρ

Ο Έλληνας αθλητής με ένα φοβερό άλμα 8,52 μέτρα...

Έφυγε απο τη ζωη ο Γιώργος Δημητρόπουλος σε ηλικια μόλις 50 ετων

Την τελευταία του πνοή, μόλις στα 50 του χρόνια,...