Επί των ημερών του Τάκη Θεοδωρικάκου η Αθήνα έχει γίνει η… πρωτεύουσα της ανομίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας πραγματικός χαμός συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της Αθήνας, όταν δύο σοβαρά περιστατικά πυροβολισμών που συνδέονται μεταξύ τους, κατέληξαν στον θάνατο του δράστη των πυροβολισμών και ενός θύματος που είχε τραυματιστεί σοβαρά και υπέκυψε στο νοσοκομείο, ενώ τελικά τραυματίστηκαν συνολικά τρία άτομα, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr κάνουν λόγο για έναν Αλβανό νεκρό ύποπτο δράστη, ο οποίος ήταν ο οδηγός ενός οχήματος (κλεμμένου) που καταδίωκε η αστυνομία στο ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας και ο οποίος αντί να σταματήσει στο σήμα, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στους Αγίους Αναργύρους.

Μάλιστα, ο Αλβανός ο οποίος κατέληξε νεκρός ήταν και ο δράστης του ένοπλου επεισοδίου που σημειώθηκε νωρίτερα στα Κάτω Πατήσια! Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, έκανε ληστεία σε πρατήριο καυσίμων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλλε σε καφενείο της περιοχής και ζήτησε 20 ευρώ!

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί, ένας στην ωμοπλάτη και ένας στο πόδι, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο 401ΓΣΝ.

Όπως ξετυλίγεται το μπερδεμένο κουβάρι αυτής της υπόθεσης, λίγο νωρίτερα, είχε σημειωθεί κι άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς, στα Κάτω Πατήσια, στη συμβολή της Γεωργίου Ναζου και Κουρτίου.

Σύμφωνα με το NantiaReport.gr μετά από διαπληκτισμό Αλβανών οι οποίοι είχαν προσωπικές διαφορές, ο δράστης πήγε στα Κάτω Πατήσια και εντόπισε τον ομοεθνή του, ο οποίος ήταν μαζί με το γιο του.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά που δέχθηκε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Σοκαριστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν από το σημείο των πυροβολισμών.

Στην προσπάθεια του ενόπλου να διαφύγει, φέρεται να επιβιβάστηκε σε Toyota Yarris και στην αναστάτωση που προκλήθηκε ένα άτομο παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ανθυπολοχαγού Σταμάτη Ρεγκούκου, με αποτέλεσμα επίσης να τραυματιστεί.

Οι δυο τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» κι εκεί ο ένας από τους δύο, το θύμα της επίθεσης, κατέληξε.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας, ο δράστης, σταμάτησε με την απειλή όπλου ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, έβγαλε έξω τον οδηγό, πήρε το όχημα και εξαφανίστηκε!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (σ.σ. μόνο κατ’ όνομα προφανώς το «προστασίας») Τάκης Θεοδωρικάκος, επί των ημερών του οποίου η Ελλάδα έχει γίνει η… χαρά των κακοποιών στοιχείων, έσπευσε στο 401 για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς και τιτίβισε πως τραυματίστηκαν στα Πατήσια:

«Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά».

Οι πληροφορίες του ΑΠΕ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο είναι αστυνομικοί, σε δύο συμπλοκές με τη χρήση πυροβόλων όπλων στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ.

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διασωληνωθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ