Έφυγε απο τη ζωη η Νότα Κονοπίση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε και η Νότα, η πιστή αμπιγιέζ της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο πιο δικός της άνθρωπος…. Πόσες αναμνήσεις; Πόσες αξέχαστες στιγμές έχω να θυμάμαι! Κυρία! Πάντα διακριτική, πιστή και εχέμυθη. Πόσα μυστικά πήρε μαζί της! Καλό ταξίδι Νότα μου!

8078A677 DB08 40B3 AC23 79E59F8EF8D6

Αύγουστος του ΄90, η Αλίκη αποφασίζει να μην πάει στο ναυτικό, αποφασίζει να πάει στην Επίδαυρο με την Αντιγόνη, γίνεται της ποπίτσας, νευριάζω που είχα βαρεθεί και δεν πήγα να τη δω, οπότε παίρνω ταξάκι για Λυκαβηττό, λίγες μέρες μετά, πρώτη στάση της τουρνέ της.

Μη σας λέω λεπτομέρειες (καλά, θα σας τις πω άλλη φορά γιατί έχουν πλάκα), τελειώνει η καταστροφική παράσταση, κραξίματα από τους τσαμπατζήδες των πάνω διαζωμάτων και άλλα χαριτωμένα, κατεβαίνω γρήγορα κάτω στα καμαρίνια για να πάρω τηλέφωνο τον αρχισυντάκτη, να δώσω το ρεπορτάζ. Ταληράκι, αναμονή, αρχίζω απαγγελία, περνάει φουριόζα η Αλίκη με το μαύρο φόρεμα, σαν Κόπτης Πατριάρχης, τρέχοντας από πίσω η Νότα να την προλάβει να μην κάνει τον Λυκαβηττό Βεζούβιο, με ακούει που απαγγέλω δημοσιογραφικούς ψαλμούς, κοντοστέκεται για νανοσεκόντ, γυρνάει στη Νότα, της κάνει νόημα «ξεψάχνισέ τον» και χάνεται στο καμαρίνι.

43D36051 071E 43AE A189 87CC9E0A2C37

Η Νότα παραμένει δίπλα μου, να σας δώσω μια εικόνα σαν την Τζόλυ Γαρμπή στη Νεράιδα και το Παλικάρι, τελείωνε μού λέει με τα μάτια, τελειώνω λοιπόν, «από ποια εφημερίδα είστε;», αααα κυρία Νότα δουλεύω στην εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις, μεταβολή η Νότα, ραπόρτο στην Αλίκη, βγαίνει η Αλίκη φουριόζα, «ποιος είσαι εσύ», εγώ μπλα μπλα μπλα (άλλη φορά θα σας τα πω λέμε) κι έτσι ξεκινήσε η παρέα μου με την Αλίκη, εκείνο το βράδυ μετά τη συγκλονιστική ερμηνεία της ως Αντιγόνη και μετά τη συγκλονιστική ερμηνεία της Νότας ως επιθεωρητής Κλουζώ.
Από τότε, τη Νότα τη συναντούσα παντού, στο καμαρίνι της οδού Αμερικής, στο σπίτι της Στησιχόρου, σε διάφορα κουλά που συνέβησαν τα επόμενα χρόνια μέχρι που πέθανε η Αλίκη, οπότε την Νότα δεν την ξαναείδα.

*Μόλις διάβασα πως η Νότα πέθανε. Νότα Κονοπίση τη γράφουν τα sites, εμείς τόσα χρόνια μόνο Νότα την ξέραμε. Ούτε αμπιγιέζ την ξέραμε. «Νότα της Αλίκης», αυτό ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό της, αυτό θα έπρεπε να είχε στη ταυτότητά της κανονικά.

Είναι Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, δηλαδή 26 χρόνια παρά 19 ημέρες από την ημέρα που πέθανε η Αλίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ