Το αφεντικό τρελάθηκε: Επιδοτήσεις σε όλους τον Ιούλιο χωρίς κριτήρια – 200 ευρώ θα πάρει κάθε νοικοκυριό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση τάζει «λαγούς με πετραχήλια»… Στην «καρδιά» του καλοκαιριού, και ενώ θεωρητικά και σύμφωνα με τα λεγόμενα του οικονομικού επιτελείου το ταμείο είναι μείον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται λεφτά σε όλους!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάνει δικαίως τους πολίτες και τους ηγέτες ανησυχούν βαθιά, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια διακοπής αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας και στα Βαλκάνια. Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

Οριζόντια κάλυψη όλων από τον Ιούλιο και επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση. Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου. Επίσης, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση.

Τι ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Ενέργειας, «η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για την επάρκεια ακόμα και σε περίπτωση διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι διαθέσιμες λιγνητικές μονάδες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και νέα λιγνιτική μονάδα, η Πτολεμαϊδα 5».

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα υπάρξει οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουν όλοι τα τιμολόγια όλων των παρόχων, ενώ από τον Αύγουστο θα υπάρχει ενημέρωση για τις τιμές των μεθεπόμενων μηνών, ώστε να μπορούν εάν το θελήσουν να αλλάζουν πάροχο χωρίς χρέωση.

Οι επιδοτήσεις

  • 200 ευρώ μεγαβατώρα
  • 240 Κοινωνικό Τιμολόγιο
  • 192 σε επιχειρήσεις όπως φούρνους
  • Αγρότες 213 ανά μεγαβατώρα
  • Λοιποί κλάδοι 148 ευρώ ανα μεγαβατώρα
  • Φυσικό αέριο 30 ευρώ επιδότηση ανά θερμική μεγαβατώρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ