Σοκαρει η παραδοχη Τζανάκη στον αέρα του Σκαι για πάνω από 50.000 πραγματικά κρούσματα ημερησίως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατεταμένη κορύφωση του 6ου κύματος.

Σοκ και δέος προκαλούν τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σχετικά με τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, τα οποία εκτιμά πως είναι πάνω από 50.000 ημερησίως.

Υπενθυμίζεται πως εχθές είχαμε ρεκόρ τριμήνου στα κρούσματα. Ο καθηγητής μίλησε στον ΣΚΑΪ και εκτιμά ότι η κορύφωση του νέου κύματος θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο παρά τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για κορύφωση στα μέσα του μήνα.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται. Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

«Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε όμως ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Όσον αφορά στο αν πρέπει να επιστρέψει το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τις μάσκες, ο Νίκος Τζανάκης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ