Σάλος με τους 666 διαδικτυακούς θεατές της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σατανική σύμπτωση στην ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή. Τον παρακολουθούσαν 666 διαδικτυακοί χρήστες. Ο Αλέξης Τσιπρας είχε βέβαια τριπλάσιους θεατές.

208A231F D3EC 4598 83A2 CA5E6EE22784

Σε διαρκείς αναφορές στο 2015, αλλά και με την παράκληση για συνηγορία του… Κουτσούμπα, αναλώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός έριχνε διαρκή βέλη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι δύο φορές απευθύνθηκε στον γραμματέα του ΚΚΕ ζητώντας του να αποδεχθεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής της ΝΔ!

Η πρώτη ήταν όταν αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας και η δεύτερη όταν είπε για τη νοσηλεία των εργατοτεχνικών. «Οι εργατοτεχνίτες πλέον απέκτησαν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους. Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση για να αλλάξει αυτό. Άλλοι το διαλαλούν κι άλλοι το κάνουν πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει: «διασφαλίζουμε έτσι μια για πάντα ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρώνεται ούτε μια ώρα χωρίς να πληρωθεί. Εδώ είναι ο νόμος του εργάτη, όπως λέει και το ΚΚΕ. Η μεταρρύθμιση αυτή διευκολύνει το έργο της επιθεώρησης εργασίας».

Ενδεικτικό του πολιτικού κλίματος που θέλει να επιβάλλει ο πρωθυπουργός ήταν η αναφορά του στους συνταξιούχους. «Τέτοιες μέρες το 2015 ο κόσμος συνωστιζόταν έξω από τις τράπεζες για να σηκώσει τα λίγα ευρώ που μπορούσε. Μιλώντας για συνταξιούχους θα μπορούσα απλώς να θυμίσω τις εικόνες των συνταξιούχων να κλαίνε στα πεζοδρόμια έξω από τις τράπεζες. Εκείνες οι σκηνές αυτές σήμερα είναι μνήμες που μένουν ζωντανές και γίνονται δράσεις αφύπνισης όταν ο Τσακαλώτος και ο Βαρουφάκης ζητούν να επιστρέψουν», σημείωσε.

Ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μας άφησε ένα «γραμμάτιο» 100 δισ. ευρώ και ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο» και ζήτησε «να μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί, μία τετραετία ψεύδους, όσο και αν κάποιοι από εσάς θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίσθηκε με καταιγίδα φόρων και άφησε πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις από το αχρείαστο μνημόνιο που εσείς προκαλέσατε και εσείς υπογράψατε. Ακολούθησε μία διαρκής η καταιγίδα φόρων από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δωρεάν μαστογραφίες – ένα πρόγραμμα που είχε γίνει με την παρότρυνση της Φώφης Γεννηματά. «Γελάτε και με αυτά. Ε, γιατί δεν τα κάνατε;», ρώτησε, ενώ σε άλλη διακοπή σχολίασε: «η αλήθεια είναι, αλλά η αλήθεια πονάει».

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται συνεχώς του εργαζόμενους όμως δεν τον ενδιέφεραν ποτέ, όπως δεν τον ενδιέφεραν ούτε οι απόμαχοι της δουλειάς. Δεν περιμένω ούτε αυτοκριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για 4 κεφάλαια κοινωνικής πολιτικής:

-Εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς
-Καταπολέμηση ανεργίας
-Κοινωνική ασφάλιση
-Προστασία πιο αδύναμων

«Αυτά αποδεικνύουν στην πράξη ποιο είναι προοδευτικός και ποιος απλώς δηλώνει κοινωνικά ευαίσθητος», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «στις μέρες μας ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ