Έφυγε απο τη ζωη η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Παντελή Βούλγαρη: Πέθανε η Αννεζα Παπαδοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου προκάλεσε ο θάνατος της σπουδαίας ηθοποιού Αννέζας Παπαδοπούλου.

Η Αννεζα Παπαδοπούλου με τις ερμηνείες της και την συνεργασία της με σημαντικά ονόματα σκηνοθετών, άφησε εποχή. Η ηθοποιός ξεχώρισε στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», ενώ μια από τις τελευταίες παραστάσεις που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα για την ερμηνεία της, ήταν οι «Ευτυχισμένες Μέρες».

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις: «Ευτυχισμένες Μέρες» (2020), Φαέθων (2015), Ίων (2003), Βάκχες (2017), Αντιγόνη (2016), Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές (2014), Μisery (2008), Πριν την αποχώρηση (1999).

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: 120 ντεσιμπέλ (1987), Ώμος προς ενοικίαση (2007), Αληθινή ζωή (2004), Μικρά Αγγλία (2013).

«Έχει νόημα να μιλάμε για τους σοφούς. Για τους πνευματικούς φάρους. Για τους ήσυχους και ουσιαστικούς. Για αυτούς που δόθηκαν ολόψυχα στην τέχνη και κράτησαν ζωντανή την περιέργεια τους μέχρι το τέλος. Γι αυτούς που ήταν παρήγορο να ξέρεις ότι υπάρχουν. Η Ανεζα διαμόρφωσε τον τρόπο που σκέφτομαι, το πως σκέφτομαι και με απελευθέρωσε από το να σκέφτομαι όταν δεν χρειάζεται. Κι απλα να δρω , να αφουγκράζομαι. Από τη σχολή μέχρι τις δύο συνεργασίες μας ήταν σημείο αναφοράς και για μένα η ανακάλυψη του θεάτρου. Δε σε ξεχνώ. Σ αγαπώ. Και θα σε θυμάμαι» έγραψε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ