Η κόρη πασίγνωστου Σκοπιανού πολιτικού εμπορευόταν κοκαΐνη στη Μύκονο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρό χτύπημα σε σκοπιανό καρτέλ ναρκωτικών, που έκανε ντελίβερι κόκας σε φραγκάτους επισκέπτες της Μυκόνου, οι οποίοι πλήρωναν όσο όσο για να γεμίζουν τα ρουθούνια τους με τη λευκή σκόνη, κατάφερε πριν από μερικές ημέρες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νησιού. Όπως προέκυψε, μάλιστα, από την έρευνα, ρόλο «μπροστινής» στο καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης κατείχε γνωστή influencer και μοντέλο, που είναι κόρη πολιτικού από τα Σκόπια!

Στο κύκλωμα που «ξεδόντιασε» η Ασφάλεια Μυκόνου συμμετείχαν, εκτός από την εκρηκτική 21χρονη ξανθιά, ένας 34χρονος ομοεθνής της, ο οποίος φέρεται ότι είναι «εγκέφαλος» του καρτέλ ναρκωτικών και το «δεξί χέρι» του, ηλικίας 35 χρονών. Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη γνωστού Λιβανέζου dj, ο οποίος προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια. Ο συγκεκριμένος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και τα καλοκαίρια μετακομίζει στη Μύκονο για να αγοράζει κόκα από τη σκοπιανή συμμορία. Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Μυκόνου έφτασαν στα ίχνη των Σκοπιανών dealers, που παρουσιάζονταν ως concierges, και με το πρόσχημα των εξυπηρετήσεων στην πελατεία του κοσμοπολίτικου νησιού πάσαραν κοκαΐνη και XTC στους VIP τουρίστες, ύστερα από πληροφορίες που δέχτηκαν.

Οπως προέκυψε από την παρακολούθηση των αστυνομικών, το κύκλωμα είχε διακριτούς ρόλους και δρούσε με μεθοδικότητα. Ειδικότερα, ο 34χρονος φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κατηύθυνε και συντόνιζε όλες τις δραστηριότητες, από το πού θα αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά, μέχρι το πού θα κατέληγαν και το πώς θα συγκεντρώνονταν τα χρήματα από τις πωλήσεις. Οσον αφορά τον 35χρονο ομοεθνή συνεργό του, είχε αναλάβει τον εντοπισμό των πελατών με τη συνδρομή της εντυπωσιακής 21χρονης influencer με πατέρα πολιτικό και μητέρα δικηγόρο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε νωρίς το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι η «τριπλέτα» των concierges ετοίμαζε βαλίτσες, για να μετακομίσει από το κατάλυμα όπου διέμενε προς άγνωστη κατεύθυνση, προκειμένου να σβήσει τα ίχνη της. Ετσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου αποφάσισαν να επέμβουν προτού να είναι αργά και στις 14.55 έκαναν έφοδο σε κατάστημα στο χωριό Κλουβάς, συλλαμβάνοντας τον 34χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος, τον 35χρονο συνεργό του, ο οποίος επέβαινε σε ενοικιαζόμενη μοτοσικλέτα, και την ξανθιά influencer.

Στην ίδια αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη και ο 36χρονος Λιβανέζος dj, που ήταν πελάτης του Σκοπιανού καρτέλ κόκας και ο οποίος φέρεται ότι «κάρφωσε» στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν οι τρεις Σκοπιανοί. Συγκεκριμένα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 36χρονος κάτοικος Αθήνας, ο οποίος προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια και συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στη Μύκονο, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του ότι αγόρασε ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα και έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς τα προμηθεύτηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν 3,7 γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους όπου κινούνταν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 437 ναρκωτικά δισκία XTC, 220,3 γραμμάρια κοκαΐνη, 270,9 γραμμάρια μεθαμφεταμίνη, 159,4 γραμμάρια κάνναβη.

Μετά την εξάρθρωση του καρτέλ η high society του νησιού των ανέμων έχει χάσει τον ύπνο της, καθώς στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών Αρχών έχουν μπει πλέον οι επαφές και το πελατολόγιο του κυκλώματος, το οποίο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και αρκετά τρανταχτά ονόματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ