Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους στο Ποσείδι Χαλκιδικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στο Ποσείδι Χαλκιδικής για τους δύο αγνοούμενους τουρίστες ηλικίας 28 και 30 ετών στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη», που αγνοούνται μετά από ένα πάρτι γενεθλίων στην περιοχή.

Αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Κάποιοι από τους λουόμενος στην παραλία αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ωστόσο όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Άμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των τριών νεαρών.

Ο ένας από τους τρεις της παρέας, ηλικίας 25 ετών έχει ήδη περισυλλεγεί από χθες το απόγευμα, από σκάφος του Λιμενικού και είναι καλά στην υγεία του, ενώ οι άλλοι δύο εξακολουθούν να παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες που έρχονται από τα Σκόπια, παρασύρθηκαν από ρεύματα την ώρα που κολυμπούσαν.


«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας»
,
ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Για τον εντοπισμό τους επιχειρούσαν χθες ελικόπτερα, τρία σκάφη του λιμενικού και διάφορα παραπλέοντα πλοία. Η θερμοκρασία αποτέλεσε το βράδυ το μεγαλύτερο εχθρό των δύο αγνοουμένων όπως τονίζουν άτομα που συμμετέχουν στις έρευνες. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο ρίχτηκε ξανά στη «μάχη» για τον εντοπισμό των δύο νεαρών.

Επικίνδυνο το σημείο με ορμητικά κύματα και ρεύματα

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο με θαλάσσια ρεύματα στο οποίο βούτηξαν οι νεαροί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε.

Από την πλευρά του, ο Θέμελης Ιερισσιώτης, Συντονιστής ΕΟΔ Βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας δήλωσε: «Βρισκόμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρόκειται για μια παρέα από αλλοδαπούς τουρίστες. Ευτυχώς ο ένας βρέθηκε ζωντανός. Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη στεριά, στη Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνογια τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ