Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σκύρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετράει τις πληγές της. Οι ουρανοί άνοιξαν και πλημμύρισαν τα πάντα, ενώ γέφυρες κατέρρευσαν. Δύο 24ωρα μετά, το νησί συνεχίζει να δίνει τη «μάχη» του ώστε να ξαναβρεί τους ρυθμούς του ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών είναι σε εξέλιξη, όπως και στην παραλία Αχερούνες όπου όμως κατέρρευσε η γέφυρα που οδηγούσε στον οικισμό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κίνηση προς τις Αχερούνες διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, ενώ εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και τα πλοία έρχονται γεμάτα, καθώς οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.

kakokairia 2

Ο δήμαρχος Σκύρου εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών. Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ