Θύμιος Λυμπερόπουλος για το σκάνδαλο Uber: Στην Ελλάδα τόσο ηλίθιοι είναι και δεν πήραν τίποτα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιχμές από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για όσα έγιναν στη χώρα μας

Σάλο έχει προκαλέσει το παγκόσμιο σκάνδαλο διαπλοκής που αποκαλύφθηκε μετά από διαρροή εγγράφων που παρουσιάζουν τους τρόπους με τους οποίους η εταιρία Uber προσέγγισε κορυφαίους πολιτικούς ανά τον κόσμο, προκειμένου να μπει στην αγορά και να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Guardian, «καίνε» ισχυρούς ηγέτες κρατών και Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η Uber μοίραζε χρήμα σε κανάλια, εφημερίδες προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, ο μάχιμος πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ ) Θύμιος Λυμπερόπουλος, σχολίασε «Η Νέα Δημοκρατία το πρώτο που έκανε ήταν να φάει εμένα, εξαγόρασε συνειδήσεις συνεργατών μου. Αυτά τα πράγματα ήταν πολύ βρώμικα. Έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας. Υπήρξαν εκβιασμοί και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Ο κλάδος όμως με δικαίωσε και από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση».

Όπως εξήγησε ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στο «Κόκκινο», ο νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μετά από αγώνα που έδωσε ο ίδιος και το Συνδικάτο, πλέον δεν τηρείται, με αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές που δεν ελέγχονται και δεν φορολογούνται, «να κλέβουν την δουλειά των ανθρώπων που με δυσκολία βγάζουν το μεροκάματο». «Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα που γίνονται στη χώρα» σχολίασε και πρόσθεσε «Διαβάζω σήμερα ότι ο Μαρκόν τα έπαιρνε, δεν ξέρω τι λένε, κάποιοι τα παίρνανε, στην Ελλάδα τόσο ηλίθιοι είναι και δεν πήραν τίποτα;» αναρωτήθηκε ο κ. Λυμπερόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ