Σκληρό άρθρο του Κωστα Βαξεβανη για την Σακελλαρόπουλου: Η Πρόεδρος του “κρίμα”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αρέσει πλέον μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το προφίλ της δήθεν δημοκρατικής Προέδρου του ΣτΕ, που ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, συρρικνώθηκε στην ντροπιαστική εικόνα μιας ενοίκου του Μεγάρου, που ταΐζει μια γάτα, απολαμβάνει προνόμια και υπακούει χωρίς αντίδραση, στις εντολές δύο προσώπων: του Κυριάκου Μητσοτάκη και του φωτογράφου.

Και τα δύο αυτά πρόσωπα δεν θα έπρεπε να έχουν δικαιοδοσία πάνω της. Ο μεν πρωθυπουργός γιατί κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο και αντιθεσμικό, ο δε φωτογράφος, γιατί η έκθεσή της στο φακό σα να πρόκειται για παλιό Νομάρχη της Δεξιάς, δεν την κάνει γνωστή και αγαπητή όπως ενδεχομένως πιστεύει, αλλά καρικατούρα.

Έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, κατώτερο των περιστάσεων, των αναγκών και των προσδοκιών. Δεν έχει κανένα θεσμικό ανάστημα. Φωτογραφίζεται από τον φράχτη του Έβρου μέχρι τα μνημεία της Μαρφίν για να εξυπηρετήσει το αφήγημα του Μητσοτάκη.

Όταν μιλάει, μιλάει με κοινοτοπίες που εμφανίζουν τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της ρηχότητας ως έτοιμο μάλιστα να γίνει καλύτερος αν ακολουθήσει μια συνταγή συμπαθητικής παράδοσης στη μοίρα. Είναι αυτή που ματαίωσε την παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσωνα Αποστολοπουλου, για να διασώσει η ίδια με την υπογραφή της έναν σκοτεινό, καταζητούμενο τύπο από την Τουρκία, εγκρίνοντας την πολιτιγράφησή του ως Έλληνα.

Υπέγραψε πως είναι σπουδαίος, πως διέσωσε το ΕΣΥ και την Ελλάδα, ενώ είναι προφανές ότι τους μόνους που διέδωσε είναι τους εμπλεκόμενους στο δικό του σκάνδαλο μοιράζοντας προφανώς χρήμα. Είναι η μοναδική πολιτογράφησή που γίνεται για οικονομικούς λόγους και για τέτοια προσωπικότητα.

Η υπόθεση Γιασάμ Αγιαβέφε δεν αποτελεί αστοχία της Προέδρου, αλλά απόδειξη για το τι Πρόεδρο έχουμε.

Kρίμα.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ