ΗΠΑ: Νεκρός από αμερικανικό drone ο ηγέτης του ISIS στη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης του ISIS στη Συρία, Μάχερ αλ Άγκαλ, έπεσε νεκρός σήμερα στο Χαλέπι, σε βομβιστική επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone).

Όπως ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Ντέιβ Ίστμπερν, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του Πενταγώνου, ο αλ Άγκαλ, ο οποίος ήταν «ένας από τους πέντε πλέον υψηλόβαθμους ηγέτες» του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε κατά την επίθεση, ενώ κυκλοφορούσε με μηχανάκι κοντά στην πόλη Τζανταϊρίς, μαζί με τον στενότερο σύμβουλό του, ο οποίος και τραυματίστηκε.

Ο αλ Άγκαλ είχε αναλάβει «να αναπτύξει επιθετικά τα δίκτυα του ΙΚ εκτός του Ιράκ και της Συρίας» και η εξόντωσή του «θα διαταράξει τις δυνατότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης να προετοιμάζει και να εκτελεί επιθέσεις στον κόσμο», ανέφερε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο συνταγματάρχης Τζόι Μπουτσίνο.

Τον θάνατο του Μάχερ αλ Άγκαλ επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Από την πλευρά τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός, δηλαδή, των Κούρδων και Αράβων μαχητών που στηρίζεται από την Ουάσινγκτον, ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σε αυτό το αεροπορικό πλήγμα εναντίον μιας μοτοσικλέτας στην περιφέρεια του Χαλεπιού, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσουν την ταυτότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ