Μάθημα δημοσιογραφίας και αξιοπρέπειας από τον Γιώργο Χουδαλάκη στον RealFM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράψαμε νωρίτερα για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Real FM, παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της μία εργαζόμενη γυναίκα.

Οφείλουμε όμως να συγχαρούμε τον Γιώργο Χουδαλάκη και τον Ιωσήφ Καλαμαράκη, που παρέδωσαν πραγματικά μαθήματα δημοσιογραφίας και αξιοπρέπειας. Παρά τις ακραίες καταστάσεις λόγω της καταστροφής του σταθμού, ο Χουδαλάκης έβγαλε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τον ανταποκριτή του REALFM στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα για ολόκληρο το παρασκήνιο με την πρόταση που κατέθεσαν ελληνοαμερικανοί – και όχι μόνο – βουλευτές προκειμένου να εμποδίσουν την αναβάθμιση των Τουρκικό F 16 και την παροχή νέων μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Χουδαλάκης κάλυψε το ρεπορτάζ, ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις και την σημασία της έγκρισης της συγκεκριμένης πρότασης για την Ελλάδα, ήταν πραγματικά μία επίδειξη δημοσιογραφικής ευσυνειδησίας, εθνικής υπευθυνότητας και κυρίως ενσυναίσθησης, ώστε να προτάξει ένα εθνικό θέμα έναντι της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που αντιμετώπιζε προσωπικά ο ίδιος, όπως και ο σταθμός που εργάζεται.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από δεκαετίες σε μεγάλα ΜΜΕ με κεντρικό ρόλο, ο Γιώργος Χουδαλάκης όχι μόνον χαίρει διαπολιτικής εκτίμησης, αλλά ουδείς του έχει καταλογίσει ιδιοτέλεια, διαπλοκή, μονομέρεια.

Θερμά συγχαρητήρια. Θερμά συγχαρητήρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ