«Ζωγραφιά» Μητσοτάκη στη Βουλή με υποθετική φοιτήτρια! Αναφέρθηκε μάλιστα και στην υπόθεση Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζοντας την «μητροκτονία»!
Άγαλμα έμειναν οι βουλευτές της ΝΔ ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους περιγράφει στη Βουλή την ιστορία μίας φοιτήτριας η οποία (όπως τους αποκάλυψε) δεν υπάρχει! Ο πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο να ξεκινήσει με κάτι ανύπαρκτο την παρέμβασή του για το νομοσχέδιο Κεραμέως.
Συγκεκριμένα (αφού εξέφρασε την οργή του για τα γκαζάκια στον Real) ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «μια κοπέλα 18 χρονών από την Αθήνα περνά στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών Ξάνθης. Εκεί μαθαίνει ότι το πανεπιστήμιο έχει κοινό πρόγραμμα με τμήμα παραγωγής και διοίκησης. Στο 3ο έτος γράφεται στο εσωτερικό Erasmus και παρακολουθεί μαθήματα στο ΑΕΙ Κέρκυρας. Επιστρέφει και παίρνει πτυχίο της.
Το πανεπιστήμιο της συνεργάζεται με γαλλικό ΑΕΙ και αποφασίζει να συνεχίσει μεταπτυχιακό Παρίσι. Και μετά 3ετές διδακτορικό και μισθοδοτείται. Καταθέτει το βιογραφικό της και στα 26 χρόνια προσλαμβάνεται σε επιχείρηση Ελλάδα γιατί είναι περιζήτητο στέλεχος». Και ενώ οι βουλευτές περίμεναν να τους πει που έγινε αυτή η ωραία ιστορία, ο πρωθυπουργός τους «άδειασε» λέγοντας: «σας διηγήθηκα παράδειγμα μιας ιστορίας που δεν έχει συμβεί ακόμα όμως το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα φιλοδοξεί να το κάνει εικόνα τα επόμενα χρόνια».
«Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω αλλά οι ίδιες δυνατότητες σε όλους τους ανθρώπους. Νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει ότι τους χαϊδεύω τα αφτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Νοιάζομαι σημαίνει να οπλίζω τα μυαλά και τις δυνατότητες των νέων για να αρπάξουν τα ευκαιρίες του αύριο με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Σε διαφορετική περίπτωση οι ψεύτικες υποσχέσεις διαμορφώνουν ψεύτικο μέλλον», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «το 8ο νομοθέτημα του Υπουργείου Παιδείας συμπληρώνει το τόξο αλλαγών που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά».
Στόχος μας είναι «η αποδέσμευση του πανεπιστημίου από γραφειοκρατικά αλλά και ιδεοληπτικά βαρίδια και από την κρατική παρέμβαση», υποστήριξε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «ίσο δικαίωμα στην ευκαιρία». Ακόμη είπε ότι προσωπικά θα παρακολουθήσει τι θα ψηφίσουν τα κόμματα στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία, λέγοντας ότι υπάρχει «υποκρισία» η αντιπολίτευση να καταψηφίζει το νομοσχέδιο, αλλά να ψηφίζει τα άρθρα.