Ζωντανός ο πιλότος του Ελικοπτερου – Εντοπίστηκαν δυο μέλη του πληρώματος από άνδρες του Λιμενικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σώοι εντοπίστηκαν δύο από τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi 8 που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου, ενώ επιχειρούσε σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο νησί.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι συμμετείχαν στις έρευνες για τους αγνοούμενους, εντόπισαν δύο από τα μέλη του πληρώματος, περίπου μισή ώρα μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με το Samos24.gr, o ένας από τους διασωθέντες είναι ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου.

Οι δύο διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο Σάμου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 Μισθωμένο από την Ουκρανία το αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και συνετρίβη στις 17:55, περίπου 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκα, στην περιοχή Άγιος Μηνάς. Το πλήρωμα Ουκρανικού μισθωμένου ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέπεσε τη στιγμή που είχε φτάσει σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να αντλήσει νερό για να κατευθυνθεί προς το πύρινο μέτωπο.
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των άλλων δύο μελών.  Στις έρευνες συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο.

Το Samos24 έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή της συντριβής, ωστόσο μέχρι στιγμής, η αυθεντικότητά της δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ή την Πυροσβεστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ