Για εμπαιγμό κατηγορούν την κυβέρνηση οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξεχειλίζουν από θυμό οι δανειολήπτες-θύματα του ελβετικού φράγκου που αν και ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, βλέπουν την κυβέρνηση να αφήνει άλυτο το πρόβλημα της εξωφρενικής ανόδου του ελβετικού φράγκου, που καθιστά απολύτως προβληματική την αποπληρωμή αυτού του είδους δανείων. Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) επισημαίνεται ότι πλέον είναι σοβαρότατος ο κίνδυνος να κοκκινίσουν χιλιάδες δάνεια παρόλο που έως σήμερα στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξυπηρετούνται κανονικά. Από τους περίπου 70.000 δανειολήπτες που έπεσαν θύματα της ισοτιμίας και της αναλγησίας του συστήματος, χιλιάδες έχουν ήδη αποπληρώσει το αρχικό ποσό που εκταμίευσαν, αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας των δανείων και τις αλλαγές στην ισοτιμία, χρωστάνε άλλα τόσα! Δάνεια των 150.000 ευρώ, χρειάζονται 270.000 ευρώ για να αποπληρωθούν, σε μία παράνοια που εξελίσσεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζει η Οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, όταν του έθεσαν το ερώτημα 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, απάντησε ότι οι δανειολήπτες προστατεύονται με νέο νόμο, αλλά ξέχασε μάλλον ότι ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δάνεια που θα χορηγηθούν στο μέλλον από το 2016 και μετά, όταν η χορήγηση των δανείων για τα όποια έχουν ασκηθεί συλλογικές αγωγές, έγινε την περίοδο 2006- 2009. Σύμφωνα με τους δανειολήπτες, η δεύτερη προσπάθεια έγινε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο με σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης. Ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε η απάντηση εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης είναι σύμφωνα με τους δανειολήπτες τόσο εντυπωσιακός όσο και προκλητικός. Έστειλε την ερώτηση στο γραφείο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου, θεωρεί και θεώρησε ότι καλύφθηκε η κοινοβουλευτική του υποχρέωση. Εδώ οι δανειολήπτες εντοπίζουν ένα θεσμικό ατόπημα ολκής από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος στην παρούσα περίπτωση φαίνεται ότι λειτούργησε σαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να είναι υπάλληλός του και της αναθέτει καθήκοντα, εν προκειμένω να απαντήσει στην κοινοβουλευτική αυτή ερώτηση. Η σύγχυση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας είναι σύμφωνα με τον Σύλλογο εξόφθαλμη και προκλητική.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος εξηγεί διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια για δικαίωση αλλά και το πως η κυβέρνηση επέλεξε να πράξει διαφορετικά από τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε. μη προκρίνοντας έτσι τα δικαστήρια δυναμική ερμηνεία των σχετικών κοινοτικών οδηγιών για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος, προκειμένου τα νοικοκυριά να μην υπερχρεώνονται.

H ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ):

Φτάνει !

Άλυτο πρόβλημα για χιλιάδες δανειολήπτες παραμένει ο τρόπος αντιμετώπισης της εξωφρενικής ανόδου του ελβετικού φράγκου, που καθιστά απολύτως προβληματική την αποπληρωμή αυτού του είδους δανείων. Σοβαρότατος είναι πλέον ο κίνδυνος να κοκκινίσουν χιλιάδες δάνεια παρόλο που έως σήμερα στην συντριπτική τους πλειοψηφία εξυπηρετούνται κανονικά.

Η Ελλάδα δυστυχώς επέλεξε να πράξει διαφορετικά από τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ε.Ε. μη προκρίνοντας έτσι τα δικαστήρια δυναμική ερμηνεία των σχετικών κοινοτικών οδηγιών για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος, προκειμένου τα νοικοκυριά να μην υπερχρεώνονται, χρωστώντας σήμερα οι δανειολήπτες όσα αρχικά δανείστηκαν, αν όχι παραπάνω.

Όπως έγινε γνωστό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγγελία κατά της Ελλάδος, η οποία και εισήχθη, αναφορικά με την παραβίαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος (Άρειος Πάγος) του άρθρου 267 Συνθήκης Λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σ.Λ.Ε.Ε.), με σοβαρότατο κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί επί παραβάσει και χιλιάδες δανειολήπτες (μέλη ΣΥΔΑΝΕΦ) να δικαιούνται να αξιώσουν αποζημίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΔΑΝΕΦ και επιστολών που απέστειλε τόσο στους Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, όσο και στους Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, άμεσα ανταποκρίθηκαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτοντας ερώτηση με τίτλο «Σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες ελβετικού φράγκου» προς τον Υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα στις 13/4/2022.

Δείτε την ερώτηση εδώ https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11932193.pdf

Ενώ καταλήγουν ερωτώντας τον:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να απαλλαγούν οι δανειολήπτες από τις υπέρογκες χρεώσεις, που προέκυψαν από την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μετατραπούν σε ευρώ τα συγκεκριμένα δάνεια, χωρίς επιβάρυνση των δανειοληπτών;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να υπολογιστεί το δάνειο, οι δόσεις που καταβλήθηκαν και το υπόλοιπο του δανείου βάσει της ισοτιμίας που ίσχυε κατά την εκταμίευση;

Εμπαιγμός…

Η απάντηση του Υπουργού κου Σταϊκούρα, η οποία βασίστηκε μεταξύ άλλων και σε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος και με την οποία τόσο ο ίδιος ο Υπουργός όσο και το επιτελείο του θεώρησαν πως έχουν ολοκληρώσει την υποχρέωσή τους ως προς τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ήταν ουσιαστικά ατελής σε σχέση με τα όσα έθιγαν οι 40 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η απάντηση που δόθηκε στηρίχτηκε στο Ν. 4438/16, ο οποίος είναι αποτέλεσμα υποχρέωσης της χώρας μας να ενσωματώσει την ευρωπαϊκή οδηγία 2014/17/ΕΕ, και με τον οποίο πράγματι θεσπίστηκαν διατάξεις οι οποίες μεταξύ άλλων ρυθμίζουν τις συμβάσεις πίστωσης σε ξένο νόμισμα και ισχύουν από την εφαρμογή του νόμου. Αυτό που σκοπίμως , θεωρούν οι δανειολήπτες, παρέλειψε να αναφέρει ο Υπουργός είναι πως η ενσωμάτωση της εν λόγω οδηγίας στην ελληνική έννομη τάξη καλύπτει νομικά δάνεια που χορηγούνται από την ψήφιση του νόμου και μετά. ΔΕΝ έχει δηλαδή εφαρμογή στα δάνεια τα οποία έχουν ήδη χορηγηθεί. Οι Βουλευτές, δηλαδή, μετέφεραν την αγωνία και το άλυτο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες και ο αρμόδιος υπουργός απήντησε πως έχει εκδοθεί προστατευτικός νόμος για τα δάνεια που ΘΑ χορηγηθούν στο μέλλον (από το 2016 και μετά, όταν η χορήγηση των δανείων για τα όποια έχουν ασκηθεί συλλογικές αγωγές, έγινε την περίοδο 2006- 2009- την περίοδο δηλαδή που δεν είχε εκδοθεί ούτε καν η ευρωπαϊκή οδηγία).

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 29/4/2022, μετά από ενημέρωση που παρείχε ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, επαναφέρει το ζήτημα ο Πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, κος Βελόπουλος με σχετική ερώτηση με θέμα: «Παραβίαση από τον Άρειο Πάγο υποχρεώσεων που επιβάλλει το ενωσιακό Δίκαιο εις βάρος των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο» προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Δείτε την ερώτηση εδώ https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11944490.pdf

Η εκτροπή …

Ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε ως απάντηση εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που αφορά τη ζωή χιλιάδων οικογενειών είναι τόσο εντυπωσιακός όσο και προκλητικός. Αρχικά παρατηρείται ότι προωθεί την ερώτηση του κυρίου Βελόπουλου στο γραφείο της Προέδρου του Αρείου Πάγου και μέσω της από 12/05/2022 απάντηση της κυρίας Προέδρου Μαρίας Γεωργίου, θεωρεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι καλύφθηκε η κοινοβουλευτική του υποχρέωση.

Δείτε το έγγραφο της Προέδρου του Αρείου Πάγου εδώ : https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11970457.pdf

Επί της ουσίας της απαντήσεως της κυρίας προέδρου, αντιπαρερχόμενοι το ύφος της, προδικαστικό ερώτημα δικαιούνται να αποστέλλουν στο ΔΕΕ όλα τα δικαστήρια όλων των βαθμίδων, ενώ ο Άρειος Πάγος, από τον οποίο είχε ζητηθεί με τη συλλογική αγωγή κατά της Eurobank ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στο ΔΕΕ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αποστέλλει προδικαστικά ερωτήματα. Υποχρεούται μάλιστα από το ευρωπαϊκό δίκαιο (ΣΕΕ & ΣΛΕΕ), δηλαδή τις ευρωπαϊκές συνθήκες οι οποίες έχουν υπερνομοθετική ισχύ, με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος. Σε αυτή την υποχρέωσή του ο Άρειος Πάγος δεν ανταποκρίθηκε, παραβιάζοντας το ενωσιακό δίκαιο και εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς.

Περαιτέρω, η απόφαση του ΔΕΕ που εκδόθηκε στις 21/12/2021, στην οποία αναφέρεται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, καθόλου δεν περιλαμβάνει τα όσα ισχυρίζεται η ίδια. Ούτε οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου που κρίνουν ότι ο ίδιος δεν παραβιάζει το ενωσιακό δίκαιο, κρίνεται ότι επαρκούν ως προς την κρίση τους αυτή, και για τον επιπλέον λόγο ότι, καθήκον του ΔΕΕ δεν είναι να κρίνει αποκλειστικά αν παραβιάζεται ή όχι το ενωσιακό δίκαιο, αλλά να βοηθά στην ερμηνεία του. Με λίγα λόγια, ο Άρειος Πάγος μη αποστέλλοντας το προδικαστικό ερώτημα, το μόνο που έκανε σίγουρα είναι ότι παραβίασε τη μία και μοναδική υποχρέωσή του σε σχέση με το ενωσιακό δίκαιο.

Πέραν όμως αυτού, που άπτεται της ουσίας της απαντήσεως, και έχει νομικές και θεωρητικές προεκτάσεις, που εκφεύγουν και του σκοπού της ερωτήσεως του κυρίου Βελόπουλου, είμαστε αντιμέτωποι με ένα θεσμικό ατόπημα ολκής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος στην παρούσα περίπτωση φαίνεται ότι λειτούργησε σαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να είναι υπάλληλός του και της αναθέτει καθήκοντα, εν προκειμένω να απαντήσει στην κοινοβουλευτική αυτή ερώτηση. Η σύγχυση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας είναι εξόφθαλμη και προκλητική.

Θεσμικά δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο Υπουργός Δικαιοσύνης να προωθεί ερωτήσεις βουλευτών στον Άρειο Πάγο να απαντηθούν εν ονόματί του. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν είναι και δεν πρέπει να λειτουργεί σα να είναι υφιστάμενο του Υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς έτσι καταστρατηγούνται κάμποσα άρθρα του Συντάγματος. Ακόμη κι αν έπρεπε να ενημερωθεί από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να απαντήσει, δεν αντιλαμβανόμαστε τί σκοπό εξυπηρετούσε η αποκάλυψη αυτής της διαδικασίας προς τον ερωτώντα.

Για όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΔΑΝΕΦ, αμέσως μόλις έλαβε γνώση της διαδικασίας, απέστειλε επιστολές προς όλους τους ερωτώντες βουλευτές, αφενός θίγοντας την διαδικασία και τις ασαφείς απαντήσεις που δόθηκαν, αφετέρου για το αν θεωρούν ότι έχουν καλυφθεί από τις απαντήσεις που έχουν λάβει και έτσι έχουν καλύψει την κοινοβουλευτική τους υποχρέωση προς το εκλογικό σώμα, ή αν θεωρούν ότι πρέπει να επανέλθουν θίγοντας τα κακώς κείμενα προς τους αποδέκτες των ερωτήσεων.

Το αίτημα του ΣΥΔΑΝΕΦ παραμένει και το τονίζουν και αρχαιοπρεπώς «οι καιροί ου μενετοί», κάντε κάτι άμεσα, αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία κινούμενοι μέσα στα Ευρωπαϊκά πλαίσια, νομοθετώντας την αποπληρωμή των δανείων με βάση την αρχική ισοτιμία εκταμίευσης, πριν να είναι αργά- πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου. Δεν πρέπει να βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο και τέλος δεν πρέπει να διαταραχθεί η κοινωνική σταθερότητα της χώρας μας.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Η νέα τραπεζική ληστεία!

Η νέα τραπεζική ληστεία! Βασίλης Βιλιάρδος Οι Έλληνες φοβόντουσαν τη δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων τους με τα μνημόνια - κάτι που τελικά δεν έγινε. Συνέβη όμως...

Οι Έλληνες στον πιο βαθύ πάτο στην εξυπηρέτηση των λογαριασμών τους

Ακούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων και ανάπτυξη και μετά βλέπεις αυτόν τον χάρτη Οι Έλληνες στον πιο βαθύ πάτο στην εξυπηρέτηση των λογαριασμών τους.Χορτάσαμε παπάτζες! Παρ’...

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη: Τα υπερπλεονάσματα που «στραγγαλίζουν» την οικονομία

"Με τιμές που ανεβαίνουν λόγω ΦΠΑ οι φόροι διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Και τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα πνίγουν την οικονομία“ έλεγε στις 28/3/19 ο Κ....

Πότε μπαίνει το επίδομα αδειας

Με την καλοκαιρινή άδεια να μπαίνει σιγά-σιγά στο πρόγραμμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, στο προσκήνιο έρχεται και το επίδομα αδείας Πότε πληρώνεται, πώς υπολογίζεται...

Τεράστιο χάσμα στην ελληνική κοινωνία: 7 στους 10 νοικοκυριά δεν τα βγάζουν πέρα

Σημαντική αντίφαση μεταξύ των επίσημων οικονομικών δεικτών και της καθημερινής πραγματικότητας των νοικοκυριών στην Ελλάδα καταγράφει νέα μελέτη του ΙΟΒΕ για τις πολλαπλές διαστάσεις της...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2026-2027 που αφορά συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ. Το πρόγραμμα της...

Άλλο ένα στρατηγικό εργοστάσιο χάθηκε: Η ΕΛΒΙΖ πωλείται

Μετά την απώλεια της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, η οποία πέρασε σε ουκρανικά χέρια, τώρα και η ΕΛΒΙΖ, εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών, παραδίδεται στους ξένους χωρίς κανέναν...

ifly: Η τέχνη του Luxury Travel

Στον κόσμο του σύγχρονου luxury travel, η μετακίνηση δεν αποτελεί απλώς ένα μέσο για να φτάσει κανείς στον προορισμό του. Είναι αναπόσπαστο μέρος της...

Σε ποιους δίνει Voucher για να αγοράσουν smartphone ο Μητσοτάκης

Ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, προβλέποντας επιδότηση για την αγορά κινητών τηλεφώνων...

ΑΕΠ: Μάθατε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2026 η χώρα μας είναι 15η σε ετήσια ανάπτυξη στην ΕΕ; 

ΑΕΠ: Μάθατε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2026 η χώρα μας είναι 15η σε ετήσια ανάπτυξη στην ΕΕ; Πλέον είμαστε 23οι και σε κατανάλωση καθώς...

Το νέο πλαίσιο για τα δικαιώματα των αεροπορικών επιβατών

Οι διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τα δικαιώματα των αεροπορικών επιβατών διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό το ισχύον καθεστώς αποζημιώσεων...

Τι αλλάζει στον υπολογισμό των τόκων για όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσελη

Σημαντικές ελαφρύνσεις στις μηνιαίες δόσεις τους ενδέχεται να δουν χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη μετά τη νέα απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά...

Νέο κύμα δικαστικών προσφυγών διαμορφώνεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη

Νέο κύμα δικαστικών προσφυγών φαίνεται να διαμορφώνεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη με νομικούς κύκλους να...

Δέσμη παρεμβάσεων που μεταβάλλει ουσιαστικά το τοπίο των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στην αύξηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού από τα 1.250 στα 1.600 ευρώ μηνιαίως Πρόκειται για ενίσχυση κατά 350 ευρώ τον μήνα...

Φορολογικό πλαίσιο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων θα θεσπίσει για πρώτη φορά η Ελλάδα

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει την επιβολή σταθερού συντελεστή 15% στα κεφαλαιακά κέρδη (υπεραξία) που προκύπτουν από...

Ν. 4915/2022: Το κράτος νομοθετεί τον παραλογισμό και βάζει τους Δήμους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά

Ν. 4915/2022: Το κράτος νομοθετεί τον παραλογισμό και βάζει τους Δήμους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά  Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός Ας το πούμε με το όνομά...

Ανάγκη για επίδομα καυσίμων για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από τα ΜΜΜ

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην χώρα μας υπάρχουν και «άφθονούν» οι εκτός πόλεων συνοικίες και οικισμοί μη καλυπτόμενοι από λεωφορειακές γραμμές Οι μετακινήσεις των κατοίκων αυτών...

Επιστρέφουν οι 72 δόσεις για χρέη με πολύ αυστηρά κριτήρια

Από τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, το πιθανότερο αναμένεται να ανοίξει η νέα έκτακτη ρύθμιση των 72 δόσεων για παλαιές (προ του 2024)...

Τι είναι η ετήσια οικονομική ενίσχυση των 300 ευρώ θα καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Μόνιμο χαρακτήρα αποκτά η ετήσια οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ που θα καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικέςομάδες, σύμφωνα με διάταξη που...

Νέο ρεκόρ στην ακρίβεια

Νέα ΡΕΚΟΡ στην ακρίβεια! Τα στοιχεία της Eurostat μόλις δημοσιοποιήθηκαν. Η Ελλάδα τον Μαίο στο βάθρο της Ευρωζώνης στην ακρίβεια:▫️3η στον συνολικό πληθωρισμό▫️2η με διπλάσιες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ