Τι να πεις σε αυτή την μάνα που σπαράζει: Θέλω το παιδάκι μου ζωντανό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 49χρονος Θοδωρής άφησε πίσω του δύο παιδιά.

Στα μαύρα ντύθηκε η οικογένεια του 49χρονου πιλότου-μεταφραστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του πάνω στον καθήκον, όταν το πυροσβεστικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε με άλλα τρία άτομα, συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Το ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου στο νησί έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα ο 49χρονος και ένας Μολδαβός να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Θεόδωρος Βλάχος ήταν απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού και εργαζόταν ως μεταφραστής στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το κέντρο επιχείρησης.

dsgfdgfdgfd

Συντετριμμένη η οικογένειά του, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το σκληρό χτύπημα που τους επεφύλασσε η μοίρα. Η μάνα του 49χρονου σπαράζει στο κλάμα και ζητάει πίσω τον γιο της: «Θέλω το παιδί μου ζωντανό, αλλά δεν μπορώ να το βρω. Θέλω τον Θοδωρή μου πάλι πίσω, θέλω το παιδάκι μου», είπε μιλώντας με λυγμούς στην κάμερα του Star.

Μιλώντας για τον άνθρωπό τους, οι στενοί συγγενείς του, λένε ότι ήταν ένας έμπειρος και μάχιμος πιλότος, ενώ τον περιγράφουν ως έναν στοργικό πατέρα, τρυφερό σύζυγο, υπέροχο γιο και αδελφό.

sdfsdgfds

Ο αδερφός του Κώστας Βλάχος, περιέγραψε ότι ο Θοδωρής γνώριζε πολύ καλά το νησί:  «Ξέραμε ότι ήταν επικίνδυνη δουλειά. Είχε επιλέξει τη Σάμο γιατί ήταν το νησί που είχε υπηρετήσει σαν στρατιωτικός, εκεί και στα Γιάννενα προτιμούσε να πετάει. Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Κάθε φορά όμως που πέταγε, με αυτές τις συνθήκες πέταγε, με 7 – 8 μποφόρ, με δύσκολους καιρούς. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα κάθε φορά και κάθε φορά το πλήρωμα λειτουργεί σαν συντονιστής ενός ξένου πληρώματος έτσι ώστε να το κατευθύνει σωστά να ρίξει εκεί που πρέπει να σωθεί ο κόσμος», είπε ο αδελφός του. «Μόλις είδα τη φωτιά και τον αέρα κατάλαβα ότι ήταν δύσκολα και μετά από λίγο είδα στις ειδήσεις ότι έπεσε το ελικόπτερο. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αυτό, τον πήρα αμέσως τηλέφωνο, δεν απάντησε»είπε ο αδερφός του με λυγμούς.

sdfdsfds

Μάλιστα, ο ίδιος πριν από δύο χρόνια, κατάφερε να σώσει το πλήρωμα άλλου ελικοπτέρου και επέτρεψε να συμβεί η τραγωδία: «Την άλλη φορά που έπεσαν, αυτός το έφερε διαλυμένο και έζησαν όλα τα παιδάκια. Πάει το παιδάκι μου», είπε η μητέρα του.

Συντετριμμένη η νύφη του είπε ότι έφυγε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη χώρα: «Έπεσε κάνοντας τον καθήκον του, προσπάθησε να βοηθήσει τη χώρα του να σβήσει τις φωτιές, να σώσει τη Σάμο, την Καβάλα, τα Γιάννενα οπουδήποτε είχε πάει κάθε καλοκαίρι και έπεσε σαν ήρωας τελικά».

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πώς έχασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον άνθρωπο της. Ο Θοδωρής βλάχος άφησε πίσω του μια 16χρονη κόρη  έναν 11χρονο γιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ