Κινητοποίηση απο ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για τα αίτια του θανάτου του 57χρονου ψευδομουφτή της Ξάνθης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ μετά τον θάνατο του ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το πρωί της Πέμπτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 57χρονος Αχμέτ Μέτε άφησε την τελευταία του πνοή, νικημένος απο τον καρκίνο, ωστόσο από την πρώτη στιγμή υπήρχαν φόβοι ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να αμφισβητήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής, ο οποίος παρόλο που διέθετε ελληνική υπηκοότητα δεν έχανε ευκαιρία να αναδεικνύει την ανθελληνική του στάση σε όλα τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, συχνά αναφερόταν σε ψευδείς καταγγελίες αναφορικά με την μειονότητα της Θράκης και ζητούσε να παρέμβει η Άγκυρα. Μάλιστα, ζητούσε από τον Ερντογάν να λάβει μέτρα εναντίον της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος ο Ερντογάν σε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του χθες για τον θάνατό του Αχμέτ Μετέ: «Εύχομαι το έλεος του Θεού στον Αχμέτ Μετέ Χοτζεφέντι, τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης. Μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, στους οικείους του εκλιπόντος δασκάλου μας και σε όλα τα αδέρφια μου που ζουν στη “δυτική” Θράκη» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κηδεία του ψευδομουφτή θα γίνει σήμερα το απόγευμα, με τις αρχές της χώρας να βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς ο θάνατός του μπορεί να σταθεί αφορμή για τουρκική προβοκάτσια, είτε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είτε από Τούρκους εθνικιστές.

Εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., έντονη κινητοποίηση υπάρχει και στην ΕΥΠ, με κλιμάκια να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και να συλλέγουν πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ