Βλάσσης Μπονάτσος πριν 22 χρόνια: Το δημόσιο σύστημα υγείας ειναι κουρελέ, αν δεν εισαι πλούσιος ή διάσημος σε αφήνουν να πεθάνεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όποιος δεν είναι πλούσιος ή γνωστός όχι επώνυμος ή ανώνυμος γιατί όλοι είμαστε επώνυμοι, μπορεί να πεθάνει ήρεμος σ αυτή τη χώρα. Και εννοώ το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο είναι όλο κουρελέ, και σας το λέω υπεύθυνα. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κουρελέ!

C58862A3 4599 4345 B776 8216745E8D38

Το θυμηθήκαμε με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου στην Πατρα που τον έδιωξαν απο το νοσοκομειο λέγοντας του οτι δεν εφημερεύει και ο άνθρωπος πεθανε λίγα μέτρα απο την πόρτα του. Δυο δεκαετίες και τίποτα δεν εχει αλλάξει. Μόνο λόγια και λόγια και λόγια. Και ούτε θα αλλάξει…..

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, χωρίς να εξεταστεί από κανέναν γιατρό, παρά το γεγονός ότι έφτασε με συμπτώματα εμφράγματος στο νοσοκομείο της Πάτρας, απ’όπου τον έδιωξαν και τον οδήγησαν κυριολεκτικά στον θάνατο, λίγη ώρα αργότερα.

Από πλευράς της η νοσηλεύτρια η οποία έδιωξε από το νοσοκομείο τον 49χρονο, παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε κανέναν γιατρό, επειδή τον είδε να περπατάει αλλά και επειδή ο ίδιος της είπε ότι είχε δει ιδιωτικό γιατρό. Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη. Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νοσηλεύτρια η οποία εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο και πριν από έναν χρόνο μετακινήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ