Το κοινωνικό πείραμα συνεχίζεται και με Λιγνάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος ο Λιγνάδης γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι θα σταματήσει να κάνει αυτά που κάνει από το 1984…

Το 1984 είναι το πασίγνωστο έργο του Όργουελ. Το οποίο φαίνεται ότι έχει την απόλυτη εφαρμογή του στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα.

Όταν βλέπεις διαπρύσιους υποστηρικτές του υποτιθέμενο κόμματος των νοικοκυριών και των οικογενειαρχών να αλαλάζουν πανηγυρίζοντας επειδή αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης, τότε ο Όργουελ επιβεβαιώνεται.

Όπως γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο, ο Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένας πολιτικός. Είναι ένα κοινωνικό πείραμα. Με την ίδια ευκολία που έκλεισε επιχειρήσεις, εκκλησίες ακόμα και τους έλληνες πολίτες στα σπίτια τους, με την ίδια ευκολία που κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία στέλνοντας όπλα τα οποία είχαν αγοραστεί από το υστέρημά των ελλήνων για να προστατεύουν τα νησιά μας απέναντι στην τουρκική απειλή, από το 1975, με την ίδια ευκολία μπορεί να βάζει τους υποστηρικτές του να αποθεώνουν τον Νίκο Γεωργιάδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη, κάθε άνθρωπο του περιβάλλοντος του, ανεξαρτήτως του οποίου κατηγορητηρίου αντιμετωπίζει.

Το 1984 μάλιστα δεν είναι μόνο έργο του Όργουελ. Είναι και το έτος της πρώτης δακτυλοσκόπησής του γνωστού σκηνοθέτη.

Η δικαιοσύνη πάντως έκρινε ότι για κάποιον ανεξήγητο στον κοινό νου λόγο, ο Λιγνάδης θα σταματήσει απότομα να κάνει αυτά που έκανε εδώ και τόσα χρόνια. Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι αυτή που μετράει στο τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ