Welt: Για πέταμα είχαν τον Μπάιντεν στην Σαουδική Αραβία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραπεταμένος ο Μπάιντεν στο Ριάντ, σε αντίθεση με τον Πούτιν και τον Τραμπ.

Η διαφορά στην υποδοχή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν στο Ριάντ δείχνει αύξηση της επιρροής της Μόσχας, σύμφωνα με την ανάλυση της γερμανικής Die Welt. που έκανε μία συνολική αποτίμηση έπειτα από την επισκεψη Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία.

Στην στήλη του στη Welt, ο δημοσιογράφος Daniel-Dylan Boehmer υπενθύμισε ότι κατά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ το 2017, τον υποδέχτηκαν με χορό και σπαθιά. Επιπλέον, του παραχωρήθηκε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο που έμοιαζε με παλάτι.

Ο Πούτιν έτυχε ακόμη πιο εγκάρδιας υποδοχής, σημειώνει ο Boehmer. Όταν ο Ρώσος ηγέτης έφτασε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας το 2019, η αυτοκινητοπομπή του συνοδευόταν από μια συνοδεία δεκαέξι αναβατών σε «ευγενή» άλογα. Ο επικεφαλής της Ρωσίας διέμεινε σε ένα πραγματικό παλάτι που ανήκε στη βασιλική οικογένεια.

93A69436 6FF6 4857 9F35 34DCE87E7CBF
Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Όσο για την επίσκεψη του σημερινού επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν, τον περίμενε μόνον η καθημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπως γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττήθηκαν στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα «παγκόσμιο αντιρωσικό μέτωπο» με τη βοήθεια των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ