Το μοιραίο Antonov-Από Άγκυρα, Νις, Αμμάν με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές…που είναι ο 4ος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων από την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από Άγκυρα είχε ξεκινήσει την πτήση του χθες το μοιραίο αεροσκάφος Antonov-12 σύμφωνα με την καταγραφή των κινήσεων του. Από την Άγκυρα απογειώθηκε ,προσγειώθηκε στη Νις και από εκεί ξεκίνησε για τη μοιραία πτήση του και την συντριβή του λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας.
Επόμενη στάση του Antonov ήταν το Αμάν της Ιορδανίας με τελικό προορισμο το Μπαγκλαντές...
Από Άγκυρα-Μπαγκλαντές αυτό ήταν το δρομολόγιο του μοιραίου Antonov…
Ας δούμε όμως υπάρχει κάποια σχέση τουρκίας και Μπαγκλαντές;
Υπάρχει και μάλιστα έχει να κάνει με πώληση όπλων…
Το Μπαγκλαντές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων από την Τουρκία.
 
Σας θυμίζουμε για την ιστορία… 

Στις 8 Ιανουαρίου, το Μπαγκλαντές και η Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Η Τουρκία αναγνώρισε για πρώτη φορά το Μπαγκλαντές ως κυρίαρχο εθνικό κράτος στις 22 Φεβρουαρίου 1974 στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). Οι δύο χώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειες για αμυντική ανταλλαγή και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Το Μπαγκλαντές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αγοραστής όπλων από την Τουρκία. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, το Μπαγκλαντές εισήγαγε όπλα αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία, από το σύνολο των αμυντικών πωλήσεων της Τουρκίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ