Σάλος με την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στην Ερτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη διδάξασα των πρωινών εκπομπών, η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει στη ζώνη που όχι μόνο την καθιέρωσε, αλλά μπορούμε να πούμε ότι καθιέρωσε και η ίδια στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τελευταίας εκπομπής για τη σεζόν που προβλήθηκε χθες, του Όλα Γκουντ, η παρουσιάστρια επιστρέφει στην πρωινή ζώνη με δική της εκπομπή στην ΕΡΤ.

Η Ρούλα Κορομηλά λοιπόν πρόκειται να αναλάβει την πρωινή εκπομπή 10-12 του κρατικού καναλιού.

Η Ρούλα Κορομηλά παρουσίαζε το 1989 στην Ερτ την εκπομπή: Μια καλημέρα είναι αυτή, που αποτέλεσε την βάση για τις πρωινές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιων.

5F3DB9E9 71DB 496D B48E 1AB658357BCB

Πως η ΕΡΤ έκοψε τη Ρούλα Κορομηλά – Το ρουσφέτι της Μαρίκας και το τρίμηνο συμβόλαιο στον ΑΝΤ-1

( Με πληροφορίες απο το tvhistory.wordpress.com)

Η πρώτη τηλεοπτική προσπάθεια της Ρούλας Κορομηλά μπορεί να μην περιπετειώδης  αλλά στέφθηκε από επιτυχία. Μπορεί να έπαιζε… μόνη στη πρωινή ζώνη, χωρίς ανταγωνισμό, αλλά το 74% τηλεθέασης που έκανε ήταν το υψηλότερο της ΕΡΤ που μόλις άρχιζαν το μεσημέρι το πρόγραμμά τους τα ιδιωτικά κανάλια (ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤΕΝΝΑ) έψαχνε τον τηλεθεατή με το… ντουφέκι!

Η δημοσιογραφική ομάδα ήταν δυνατή, είχε και επιτυχίες με κάποιες «γερές» συνεντεύξεις κι όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Μάλιστα σε μια από τις πρώτες εκπομπές εκτός στούντιο, στην Πάτρα, είχε ανακαλύψει τον Τάκη Ζαχαράτο. Είχε πάει εκεί, άκουσε για ένα κομμωτή που έκανε μιμήσεις, τον έβγαλε στο γυαλί κι ουσιαστικά τον έκανε να αλλάξει ρότα.

Μόνο που και η ΕΡΤ είχε αλλάξει ρότα. Από το Νοέμβριο του 1989 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1991 είχαν γίνει εκλογές, είχε βγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η ΕΡΤ άλλαζε για μια ακόμα φορά.

6EF39E0F A97C 417B B386 67A9D78EB06B

Ο Γιάννης Κατράνης

Γενικός Διευθυντής στη θέση του Ροδόλφου Μορώνη που  είχε στηρίξει τη Ρούλα, είχε αναλάβει ο Μιχάλης Δημητρίου που υποχρεώθηκε να ικανοποιήσει την απαίτηση της Μαρίκας Μητσοτάκη να αποκτήσει εκπομπή ο Γιάννης Κατράνης. Τότε ήταν 49 χρόνων. Στα νιάτα του είχε κάνει καριέρα παίζοντας στις εθνικοπατριωτικές ταινίες του Τζέιμς Πάρις και στα εμφυλιοπολεμικά σήριαλ που γύριζε στην διάρκεια της χούντας για την ΕΡΤ. Τότε είχε αναλάβει να παρουσιάζει τον μελλοντικό πρωθυπουργό στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η δική του φωνή έπαιζε στα περισσότερα σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κατράνης είχε γίνει πια φίλος της οικογένειας.

Η Ρούλα Κορομηλά ήταν τότε 33 χρόνων και αρνήθηκε σθεναρά να έχει παρτενέρ έναν 49χρονο σε μια πρωινή εκπομπή που λόγω αντιδράσεων των συνδικαλιστών είχε γίνει μεσημεριανή. Αρχιζε στις 12.30 και τελείωνε λίγο πριν τις δύο.

  • Βάλτε δίπλα μου ένα νεότερο, είχε πει και έχασε την εκπομπή της.

Οι εφημερίδες δεν ασχολήθηκαν πολύ με το θέμα. Η «Ελευθεροτυπία» το είδε αντιπολιτευτικά το θέμα

E12-2ρουλα

Αντίθετα το «Εθνος» φρόντισε να πάρει, με τον τρόπο του, το μέρος της διοίκησης της ΕΡΤ. Στο απόσπασμα που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε μια οργισμένη επιστολή αναγνώστη και στη συνέχεια το ρεπορτάζ.

12-2ΕΘΝΟΣ ΡΟΥΛΑ

Ετσι λίγο πριν έρθει η άνοιξη του 1991 η Ρούλα έμεινε χωρίς εκπομπή. Ο Γιώργος Χαρώνης, σκηνοθέτης της εκπομπής της,  την πήγε στο ΜΕΓΚΑ. Ο Κώστας Γιαννίκος την απέρριψε. Ευτυχώς για αυτήν ο Ροδόλφος Μορώνης είχε πάει στον ΑΝΤΕΝΝΑ, όπως και ο άλλος σκηνοθέτης της εκπομπής της, ο Γιώργος Νταούλης. Στο Μαρούσι δεν ήταν σίγουροι ότι το πείραμα της πρωινής εκπομπής θα έπιανε. Της πρότειναν λοιπόν τρίμηνη σύμβαση με 180.000 δρχ τον μήνα (στην ΕΡΤ έπαιρνε 100.000 δρχ) και ξεκίνησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ