Εξοργισμένοι από την εγκληματικότητα κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου των Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, να αυτοδιαφημίζεται για τις… επιτυχίες του, όμως η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινα ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή κάτω από την πλατεία Ομονοίας και γύρω από το Εθνικό Θέατρο, με κατοίκους και επαγγελματίες να αισθάνονται πλήρως εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία.

Γι’ αυτό και στις 11 το πρωί της Τρίτης προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και κοινοποιούν ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, καλώντας τους να δώσουν λύση στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί.

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ανησυχία μας για την κατάσταση που παγιώνεται στη περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας και γύρω από τα κτήρια που στεγάζουν το Εθνικό Θέατρο παραμένει έντονη, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει επί της ουσίας. Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στην περιοχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων με ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, επικοινωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων, ακόμη και εξώδικες διαμαρτυρίες, αυτό που εξακολουθούμε να βιώνουμε είναι ο φόβος και η ανασφάλεια ακόμα και για την ίδια την σωματική μας ακεραιότητα. Το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του Κέντρου της Αθήνας πρέπει να σταματήσει. Είναι εξοργιστικό να γίνονται όλα αυτά ανενόχλητα δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας».

Κάνοντας λόγο για αδιαφορία τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητάνε «να πάψουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια και αφοδευτήρια. Ήρθε η ώρα η αδιαφορία, τόσο της για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, να λάβει τέλος».

Και καταλήγουν: «Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα και να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα της περιοχής και οι τουρίστες που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, να μπορούν να έχουν στα ξενοδοχεία της περιοχής μία αξιοπρεπή διαμονή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ