Γιώργος Βενετσανος: Έρμο Καστελόριζο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

«…καθώς έχει αρρωστήσει ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου».

Είναι επιτρεπτό να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού που οριοθετεί την μεσογειακή ΑΟΖ της Ελλάδος;

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας υπάλληλος να καλύψει αυτόν που ασθένησε, την ώρα που η σημερινή κυβέρνηση κάνει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων και Δημοτικών υπαλλήλων;

Στο κομβικότερο σημείο του ελληνισμού στις εσχατιές των συνόρων μας να αφήνεται αεροπορικά ακάλυπτο. είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια προσβολή σε αυτούς που φυλάγουν Θερμοπύλες;

Και όμως φαίνεται ότι με την σημερινή εξουσία όλα είναι δυνατά, ακόμη και σε αυτό το ακριτικό μας νησί, που βρίσκεται στις εσχατιές της Ελλάδος και το οποίο είναι καρφί στο μάτι της Τουρκίας, να το αφήσουν χωρίς αεροπορική σύνδεση, που δεν έπρεπε να μείνει όχι μία μια μέρα, ούτε για μια ώρα.

Αναλγησία, ανοησία, κουταμάρα, απρονοησία, άγνωστο, ας τα βρουν μεταξυ τους. Εκείνο που γνωρίζουμε εμείς είναι το εξής: όσα αεροσκάφη και να πάρουμε, όσες φρεγάτες και να αγοράσουμε, αν οι κρατούντες χαρακτηρίζονται από τέτοια ανικανότητα, τότε όλα αυτά ίσως και να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, μια και βλέποντας τα οι απέναντι δίκαιος θα μας θεωρήσουν εύκολο θύμα, για να πραγματοποιήσουν τα νέο οθωμανικά τους όνειρα.

Την εθνική σου κυριαρχία την θωρακίζεις όχι μόνο με οπλισμό, που είναι απαραίτητος, αλλά και με ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών μας που ζουν σε ακριτικές περιοχές μας και αυτό κύριοι δεν γίνεται με κλειστό αεροδρόμιο. Εμείς το καταλαβαίνουμε εσείς από εκεί ψηλά που κάθεστε το αντιλαμβάνεστε ή είναι τέτοιο το ύψος, που δεν σας επιτρέπει να βλέπετε και να ακούτε τι συμβαίνει από κάτω σας!.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ