Σάλος με την αποκάλυψη του Ηλία Μαμαλακη: Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο… κρούσμα παράνοιας στην Τουρκία με τους γείτονες να διεκδικούν μέχρι και το… κοκορέτσι, υποστηρίζοντας πως είναι δικής τους έμπνευσης! Ακόμα και η Hurriyet έκανε πρωτοσέλιδο σχετικό θέμα με τίτλο «Ελληνοτουρκικός πόλεμος για το κοκορέτσι» (σ.σ. το αναφέρουν ως ‘kokoreç-kokoretsi’ για τις δύο χώρες) και αναφορά ότι «και το κοκορέτσι προκάλεσε ένταση στο Αιγαίο».

Ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης απάντησε για την «πατρότητα» του κοκορετσιού στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του κυπριακού καναλιού Sigma Tv. Όπως είπε:

«Το κοκορέτσι είναι βαλκανικό προϊόν, απ’ εκεί ξεκίνησε και υιοθετήθηκε πολύ νωρίς, τον 19ο αιώνα και από τους Έλληνες και από τους Τούρκους. Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι. Μιλάμε για κάτι που ξεκινά από το 1800. Το τούρκικο κοκορέτσι με το ελληνικό κοκορέτσι δεν έχουν καμιά σχέση. Οι Τούρκοι κάνουν το κοκορέτσι χωρίς έντερο, κόβουν μια φέτα αφού ψηθεί (δεν το ψήνουν σε φούρνους, το βάζουν σε καυτά πιθάρια), τη ψιλοκόβουν και την ανακατεύουν με μια κόκκινη πιπεριά και την κάνουν σάντουιτς».

Και ανέφερε ότι είναι πολύ μεγάλες διαφορές των δυο πιάτων και ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη με το ιμάμ και το τζατζίκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ