Έβρος: Στον «πυρήνα» της Δαδιάς οι φλόγες – Τιτάνιος αγώνας να σωθεί το Εθνικό πάρκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Λύρα Σουφλίου στον Έβρο, με τις φλόγες το βράδυ να φτάνουν στο ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, για το οποίο δίνεται τιτάνια μάχη από τους Πυροσβέστες να μην καταστραφεί, καθώς εκτός των άλλων είναι και μια από τις σημαντικότερες περιοχές Natura, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Η δημοσιογράφος του DELTA TV, Κατερίνα Καλεντερίδου τόνισε στο OPEN ότι η φωτιά έχει φτάσει στον πυρήνα του δάσους και έκανε λόγο για τρεις εστίες. Πρόκειται για μία δύσβατη περιοχή χωρίς πρόσβαση για τα αυτοκίνητα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

Όλες οι προσπάθειες έχουν στραφεί στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου με τις δυνάμεις να ενισχύονται, καθώς αυτή τη στιγμή επιχειρούν: 291 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες και πιο επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Έβρο τα τελευταία χρόνια… Το θετικό είναι ότι αυτή την ώρα έχουν κοπάσει οι άνεμοι στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε στο Open για την σκληρή μάχη που δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις και χαρακτήρισε την κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ