Νίνα Κασιμάτη: Κεραμέως – Χατζηδάκης αφήνουν 847 μαθητές σχολείων της Νίκαιας χωρίς σχολικά γεύματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή το ζήτημα του αποκλεισμού από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων τεσσάρων (4) σχολείων της Νίκαιας, όπως αυτό καταγγέλλεται αγωνιωδώς στην από 21/07/2022 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη,την οποίαν η Βουλευτής κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για το 13ο Δημοτικό Νίκαιας με 250 μαθητές/τριες, το 18ο Δημοτικό Νίκαιας με 119 μαθητές/τριες, το 19ο Δημοτικό Νίκαιας με 218 μαθητές/τριες και το 26ο Δημοτικό Νίκαιας με 260 μαθητές/τριες (*στοιχεία μαθητικού δυναμικού 2021-2022). Για τα παραπάνω σχολεία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά και καμία δέσμευση για το πότε και αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, υπογραμμίζει τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος αλλά και τη συνδρομή του σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Η Νίνα Κασιμάτη στην αναφορά της τονίζει την ζωτική σημασία του προγράμματος – έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – για τους κατοίκους της Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά καθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που λόγω της τεράστιας ακρίβειας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης και καλεί τους κ.κ. Υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Κωστή Χατζιδάκη να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε με την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο του 2022 να εξασφαλισθεί η σίτιση των μαθητών και των μαθητριών σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.

Επισυνάπτεται η Αναφορά της Βουλευτού.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ. Υπουργούς:
• Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων • Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: Κεραμέως – Χατζηδάκης αφήνουν 847 μαθητές σχολείων της Νίκαιας χωρίς σχολικά γεύματα.
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη καταθέτει ΚοινοβουλευτικήΑναφορά γιατηνΥπουργόΠαιδείαςκαιΘρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη βάσει της από 21/7/2022 επιστολής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με την οποία καταγγέλλουν τον αποκλεισμό από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων τεσσάρων (4)σχολείων στη Νίκαια.
Πρόκειται για το 13ο Δημοτικό Νίκαιας με 250 μαθητές/τριες, το 18ο Δημοτικό Νίκαιας με 119 μαθητές/τριες, το 19ο Δημοτικό Νίκαιας με 218 μαθητές/τριες και το 26ο Δημοτικό Νίκαιας με 260 μαθητές/τριες (*στοιχεία μαθητικού δυναμικού 2021-2022).Για τα παραπάνω σχολεία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά και καμία δέσμευση για το πότε και αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, υπογραμμίζει τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος αλλά και τη συνδρομή του σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εργασίας και

Κοινωνικών Υποθέσεων την από 21-07-2022 Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη τονίζοντας την ζωτική σημασία του προγράμματος για τους κατοίκους της Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιάκαθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που λόγω της τεράστιας ακρίβειας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης και καλεί τους κ.κ. Υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Κωστή Χατζιδάκη να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε με την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο του 2022 να εξασφαλισθεί η σίτιση των μαθητών και των μαθητριών σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.
Επισυνάπτεται η επιστολή. Αθήνα, 22/07/2022
Η καταθέτουσα Βουλευτής Κασιμάτη Νίνα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50-ΝΙΚΑΙΑ , Πληροφορίες: Π. Σατολιάς, Τηλέφωνο: 6974043646e-mail:
[email protected]
Προς:
1. Την Διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ
κ. Ξένια Παπασταύρου
2. Την Υπουργό Παιδείας
κ. Νίκη Κεραμέως
3. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Κωστή Χατζηδάκη
4. Την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
κ. Αθανασία Μεϊντάση
Κοιν:
ΘΕΜΑ: Ένταξη όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας–Αγ.Ι.Ρέντη στο
πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.
Τα σχολικά γεύματα, θεσμός που συμπλήρωσε φέτος πέντε χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις. Τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς μέσω των προϊόντων που επιλέγονται προάγεται στην νέα γενιά η υγιεινή, μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.
Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή του σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας , των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.
Στο Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, τέσσερα(4) σχολεία εξαιρούνται από το πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση αλλά και καμία δέσμευση για το πότε και αν θα ενταχθούν τα συγκεκριμένα σχολεία. από τα 29 δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τα 25 και παραμένουν εκτός προγράμματος τα παρακάτω:
1. 13ο Δημοτικό Νίκαιας με 250* μαθητές/τριες
2. 18ο Δημοτικό Νίκαια με 119* μαθητές/τριες
3. 19ο Δημοτικό Νίκαιας με218* μαθητές/τριες
4. 26ο Δημοτικό Νίκαιας με260* μαθητές/τριες
Σύνολο 847 μαθητές/τριες (*στοιχεία μαθητικού δυναμικού 2021-2022)
Στο Δήμο μας λάμβαναν 4.100 παιδιά σχολικά γεύματα το σχολικό έτος 2021-2022. Είναι επιτακτική ανάγκη η διεύρυνση του προγράμματος στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Σε αριθμούς γευμάτων αυτό σημαίνει
Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
κ. Μαρία Αραβαντινού
Νίκαια 21.07.2022

πως χρειάζονται επιπλέον 850 γεύματα για να έχουμε πλήρη κάλυψη όλων των μαθητών/τριών μας.
Σας γνωρίζουμε πως το παραπάνω πρόγραμμα είναι για εμάς άκρως σημαντικό καθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που αδυνατούν για τα στοιχειώδη και είναι θέμα ζωτικής σημασίας.
Παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως αναλάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2022 η σίτιση των μαθητών σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου μας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Ο Πρόεδρος
ΣΑΤΟΛΙΑΣ Πέτρος Δάφνη
Για το ΔΣ
Classification: Restricted
ΓραμματέαHςΓενική
ΧΑΤΟΓΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ