Φωτιά στον Έβρο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη σώμα με σώμα με τις πύρινες γλώσσες έδωσαν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, ωστόσο, η φωτιά μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι αναζωπυρώσεις συνεχείς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν το έργο τους και τα εναέρια μέσα. Θα αρχίσουν να επιχειρούν αρχικά με δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, δύο Air Tractor, ένα ελικόπτερο Mi8 και δύο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Θα ακολουθήσουν τρία ελικόπτερα Erickson, δύο Καναντέρ και ένα ΑΒ214.Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα.

5648973

Δείτε ακόμη: Νύχτα τρόμου στον Έβρο: Για δεύτερο 24ωρο οι φλόγες «καταπίνουν» ανεξέλεγκτες το παρθένο δάσος της Δαδιάς

Όπως τονίζουν άνδρες της πυροσβεστικής, χρειάζεται άμεση εμπλοκή των υλοτόμων της Δαδιάς, ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση μέσα στο δάσος, καθώς η πυρκαγιά πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη εκτίμηση μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, κάνει λόγο για 7.000-8.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η τεράστιας έκτασης φωτιά που πλήττει την περιοχή έχει επηρεάσει και την Αλεξανδρούπολη, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.

5649080

ΔΗΜΟΦΙΛΗ