Σοκάρει η απάντηση δημοσιογράφου απο τοπικό καναλι οταν του ζητησαν να μιλήσει για την φωτια στο Kontra

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφερειακό κανάλι του Βόρειου Αιγαίου που μετέδιδε απευθείας και συνεχή ροή την πυρκαγιά στα Βατερα δέχθηκε προσληση απο το καναλι Κόντρα ώστε να βγει στο δελτίο του καναλιού κάποιος από τους τοπικούς δημοσιογράφους.

6B551382 FDF8 4DCD A4D9 7D18248C50FD

Η απάντηση τους ήταν: “Ασε ρε το κόντρα,να βγει ο Μπουρνούς στο Συριζοκάναλο”

Απόγνωση στα φλεγόμενα Βατερά Λέσβου: «Από το πρωί καίγεται και δεν ήρθε κανένας»!

Σε εξέλιξη είναι η πύρινη λαίλαπα στα Βατερά της Λέσβου με τη φωτιά να έχει φτάσει στην παραλία, καθώς ενώθηκαν δύο μέτωπα και οδήγησαν τις φλόγες μέσα στον τουριστικό οικισμό των Βατερών, όπου κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις.

«Ένα σπίτι έχουμε και έχω τρία παιδιά. Από το πρωί καίγεται και δεν ήρθε κανένας», είπε απελπισμένη μια κάτοικος της περιοχής, η οποία έβαλε τις φωνές στην κάμερα.

«Τελειώσαν όλα παιδιά, διώξαμε τους ανθρώπους ασφαλείς, μας διώχνουν φεύγουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τελειώσαμε, είπα να καθίσω να σβήσω, αλλά δεν γίνεται. Το βλέπαμε ότι σε μισή ώρα θα έρθει η φωτιά, κάναμε εκκλήσεις, πολύ μεγάλη ζημιά», ανέφερε ένας ξενοδόχος που είδε την επιχείρησή του να παραδίδεται στις φλόγες.

«Έχουν εγκαταλειφθεί, επί πολλές ώρες δεν υπήρχε καμία βοήθεια», είπε ένας άλλος κάτοικος του οικισμού στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τρία τα μέτωπα!

Η κατάσταση στα μέτωπα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 10 σήμερα το πρωί στην Π.Ε. Λέσβου διαμορφώνεται ως εξής.

Στην περιοχή των Βατερών, από αέρος επιχειρείται η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό. Έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις.

Ένα δεύτερο μέτωπο κινείται από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινείται μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να τον απειλεί.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι παρέχεται στέγαση μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκάλα Πολυχνίτου και στην Καλλονή και ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς και φιλοξενία και περίθαλψη ζώων.

Παράλληλα, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, διατίθενται για τους δημότες οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζονται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2253350219, -220 και -221.

Απεγκλωβισμός εννέα ατόμων

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ