Στα δύο κόπηκε ο Έβρος: Νέο μήνυμα εκκένωσης στη Δαδιά – Απομάκρυνση ηλικιωμένων από Λυκόφη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική είναι η νύχτα στον κεντρικό Έβρο αφού η φωτιά που καίει εδώ και 4 μέρες είναι απρόβλεπτη. Λίγο μετά τις 9 άρχισε να κινείται και πάλι προς την Δαδιά, σε μία προσπάθεια να περάσει την μεγάλη αντιπυρική ζώνη. Οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών υπεράνθρωπες να την κρατήσουν μακριά από τον οικισμό. (δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου)

Νέο μήνυμα από το 112 εμφανίστηκε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για εκκένωση του οικισμού. Ωστόσο πληροφορίες του focustonevro.gr αναφέρουν ότι οι ηλικιωμένοι που απομακρύνθηκαν από το Σάββατο, παραμένουν σε ασφαλές σημείο και δεν έχουν επιστρέψει.

Η φορά του ανέμου όμως, μπορεί να γλίτωσε την Δαδιά, άρχισε όμως να κατευθύνει την φωτιά προς την Λύρα και τη Λυκόφη. Αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου και στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα για την αποτροπή του ενδεχομένου η πυρκαγιά ναπεράσει τον δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσα από τον οικισμό της Λυκόφης.

Λόγω της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, οι αρχές κάνουν σύσταση στους ηλικιωμένους της Λυκόφης να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο καθώς οι καπνοί είναι πυκνοί στην περιοχή και μπορεί να τους δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Με πληροφορίες απο το focustonevro.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ