Βορίδης: Βαφτίσαμε «Έλληνα» τον έποικο για ένα εκατομμυριο Ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ναι, για μένα δικαιούται πολιτογράφησης» Τούρκος έποικος αν φέρει 20 εκατ. και κάνει δωρεά 1 εκατομμύριο ευρώ είπε ο Βορίδης στους άφωνους βουλευτές!

Σε 20 εκατ. επενδύσεις και 1 εκατ. σε δωρεές αποτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης την ελληνική υπηκοότητα. Ο υπουργός υπερασπίσθηκε την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου Γιασάμ Αγιαβέφε λέγοντας ότι έκανε δωρεές και επενδύσεις στην Ελλάδα! Αποκάλυψε δε ότι τον βάφτισε χριστιανό ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ!

785DDAA3 80BC 44FF 8059 BFF97E70F759
Δείτε τι σανό τάιζε ο Βορίδης τους ψηφοφόρους του!

«Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έρχεται, επενδύει, φέρνει είκοσι εκατομμύρια και κάνει δωρεές ενός εκατομμυρίου στην Ελληνική Αστυνομία, στην Εκκλησία, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ναι, για εμένα είναι σημαντική πράξη και ναι, θεωρώ ότι δικαιούται τιμητικής πολιτογραφήσεως», είπε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη. Η αναφορά Βορίδη προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Αν δεν «ξεπλένει μαύρα».
ΒΟΡΙΔΗΣ: Το ξέρετε αυτό;
ΠΟΛΑΚΗΣ: Εσείς το ξέρετε καλύτερα από εμένα.

«Έχει δοθεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας η ιθαγένεια με το πορτοφόλι; Δεν υπάρχει άλλο κριτήριο, μόνο το πορτοφόλι», υπογράμμισε ο Κ. Ζαχαριάδης.

CC342BE1 8F62 4F93 B9A5 DC4A902AA3D4
Όχι στην Τουρκία! Εκτός αν δώσει κανένα εκατομμύριο…

«Ο συγκεκριμένος έχει εισάγει κεφάλαια αξίας 6.815.000 ευρώ. Έχει πραγματοποιήσει επένδυση αξίας 10.000.000 ευρώ, όπως προκύπτει από την οριστική σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων στις 3.3.2022. Έχει προβεί σε αγορά ακινήτου 1.650.000 ευρώ, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθ. 8339/19.5/2021 συμβόλαιο αγοραπωλησίας», απάντησε ο Μ. Βορίδης.

«Να σας θυμίσω μερικές εξέχουσες προσωπικότητες που και σωστά τιμητικά πολιτογραφήθηκαν Έλληνες; Τομ Χανκς, Ζιλ Ντασέν, Αντετοκούνμπο, Βικτόρια Χίσλοπ. Ποιος είναι ο Αγιαβέφε; Πώς κάνετε έναν πολίτη του ψευδοκράτους, των κατεχομένων της βόρειας πλευράς της Κύπρου που έχει υποφέρει από την τουρκική κατοχή, Έλληνα πολίτη;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι ο Αγιαβέφε πήρε υπηκοότητα του ψευδοκράτους το 2016, αλλά σημείωσε ότι την κράτησε για 4 μήνες και μετά του αφαιρέθηκε. Ακόμη ο υπουργός δήλωσε ότι «έχωμια αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες μου λένε -επειδή κυκλοφορούν διάφορα στο διαδίκτυο- ότι οι πληροφορίες που τον αφορούν είναι μη επιβεβαιωμένες, όλες διαχεόμενες στον τουρκικό Τύπο. Δεν συντρέχει δε κίνδυνος εθνικής ασφάλειας από τον συγκεκριμένο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ