Κατρίνης: Να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι υπάρχει πλήθος ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις και επισήμανε ότι θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης του, ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της ΕΥΠ δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου. «Θα πρέπει να είναι παρών και ο πρωθυπουργός αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο Μαξίμου», τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή θεσμών θα ακροαστεί τον διοικητή της ΕΥΠ και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να «θάψουν» το θέμα, όσο και αν η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν την αφορά, το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί», υπογράμμισε ο Μιχ. Κατρίνης και πρόσθεσε: «και μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό ούτε τελείωσε αλλά ούτε και εκτονώθηκε με τη δημοσιοποίηση του. Αντίθετα, τώρα αρχίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ