Ο Μητσοτάκης «κατάργησε» και επίσημα την Σακελλαροπούλου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απέχθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θεσμό της προεδρίας της δημοκρατίας, ήταν γνωστή. Έγινε όμως εμφανέστατη όταν πρότεινε για το αξίωμα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όσοι γνώριζαν το ποιον και τον βίο της κυρίας, κατάλαβαν αμέσως το σκεπτικό του Κυριάκου. Προέβλεψαν μάλιστα έγκαιρα τον διασυρμό του θεσμού με αυτή την κίνηση, αφού από τις πρώτες εβδομάδες η κ. Σακελλαροπούλου με την συμπεριφορά της άρχισε να απαξιώνει το αξίωμα χωρίς να χρειάζεται την «αρωγή» του Κυριάκου…

Τα χρόνια πέρασαν και η πρόεδρος κατάφερε το ακατόρθωτο: Να μην την μετράνε καν οι δημοσκόποι, αφού εάν μετέδιδαν Δημόσιο στα αποτελέσματα των μετρήσεων για την δημοφιλία της και την αποδοχή της από τους Έλληνες, θα προέκυπτε αυτόματα πολιτειακό ζήτημα!

Ενδεικτικά τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης σε γνωστό site όπου η αποδοκιμασία των Ελλήνων στις ενέργειες της προέδρου, είναι σχεδόν καθολική.

7FA524BA 2F9D 4EFB 863C 5EBA52C1706D
Μόλις 6 στους 100 έλληνες συμφωνούν με την ενέργεια της Σακελλαροπούλου

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα όμως έγινε κάτι το οποίο ισοδυναμεί με «κατάργηση» της προέδρου μαζί με τον θεσμό, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον διάδοχο του θρόνου, Μοχάμετ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, τοποθετώντας άγημα έξω από το μέγαρο Μαξίμου!

Πέταξε έτσι στα σκουπίδια τον θεσμό, το πρωτόκολλο, τις διαδικασίες, τις βασικές αρχές του πολιτεύματος.

Διότι άγημα, δεν υπάρχει στο μέγαρο Μαξίμου, παρά μόνο στο προεδρικό μέγαρο. Άγημα, υπάρχει μόνο για αρχηγούς κρατών και όχι για τον διάδοχο με τις σαγιονάρες.

Είναι μάλιστα απορίας άξιο γιατί το συγκεκριμένο γεγονός που συνιστά θεσμικό πραξικόπημα, δεν στηλιτεύτηκε από κανένα ΜΜΕ, ούτε καν από την αντιπολίτευση! Αυτό είναι ίσως το χειρότερο από όλα. Το πολιτικό σύστημα και η υποτιθέμενη θεματοφύλακας πολιτεύματος, η «τέταρτη εξουσία», συνήθισε τα πραξικοπήματα Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι στο προεδρικό μέγαρο έχει τοποθετηθεί ένα ανυπόληπτο πρόσωπο, δεν συνιστά δικαιολογία για την ανοχή σε τέτοια πραξικοπήματα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ