Υπό πίεση στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφυροκόπημα δέχεται η κυβέρνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. «Όποιος παρακολούθησε τον δημοσιογράφο Κουκάκη, προσπάθησε να παρακολουθήσει και τον Ανδρουλάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο επιθετικός ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων και του είπε: «εσύ το έχεις το Predator. Ο Θ. Κουκάκης τέθηκε υπό παρακολούθηση γιατί ερευνούσε τα δάνεια των εφοπλιστών που διέγραψε σκανδαλωδώς η Τράπεζα Πειραιώς. Από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη που έμπαινε ο Μαυρίκης με καμπαρντίνα στα ΚΑΦΑΟ, φτάσαμε στον υιό Μητσοτάκη με το Predator».

Ο Χάρης Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ ρώτησε τον διοικητή της ΕΥΠ αν γνώριζε και αν είχε συνεργασία με την εταιρεία INTERLEXA, η οποία έχει δημιουργήσει το Predator, πριν διοριστεί από τον Κ. Μητσοτάκη στην ΕΥΠ.

«Δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τεκμήριο ενοχής. Πρέπει να αποδείξετε ότι δεν έχετε το Predator», φέρεται να είπε η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25. Για τις συνακροάσεις που γίνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Η ΝΔ απέφυγε να δώσει μάχη για την αθωότητα των κυβερνητικών στελεχών. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εστίασε στο θεσμικό καθεστώς που διέπει τις παρακολουθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ