Ο Κώστας Βαξεβανης “κονιορτοποιεί” τον διοικητή της ΕΥΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Ο Διοικητής της ΕΥΠ, παραδέχθηκε 2 φορές στην Επιτροπή Θεσμών, ότι παρακολουθούσε τον @nasoskook. Αλλά για να μην φταίει ο Μητσοτάκης, λέει ότι ήταν αίτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οφείλει να δώσει αποδείξεις γι αυτό. Διαφορετικά η ΕΥΠ Μητσοτάκη, παρακολουθούσε δημοσιογράφο.

Ενώ συνεχισε σε άλλη ανάρτηση:

Δηλαδή ο Διοικητής της ΕΥΠ και κατ επέκταση ο Μητσοτάκης, μας λένε ότι παρακολουθούσαν τον @nasoskook γιατί ξένες υπηρεσίες τους παρείχαν αποδείξεις ότι έχει εγκληματική δράση; Ή μήπως κάνει ένα αίτημα όποιος θέλει και η ΕΥΠ παρακολουθεί δημοσιογράφους; Έχουν ξευτιλιστεί

Παραλληλα σε άρθρο του documentonews.gr διαβάζουμε τα εξής:

Σε μία παραδοχή που αναμένεται να προκαλέσει κλυδωνισμούς φέρεται να προχώρησε ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποκαλύπτοντας πως η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποια χώρα ανήκουν οι εν λόγω υπηρεσίες και ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης ενός οικονομικού συντάκτη που ερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο διοικητής της ΕΥΠ αφού αναφέρθηκε στην «τουρκική απειλή» και «κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης», ισχυρίστηκε δις πως η παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ ξεκίνησε μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών. Ωστόσο, απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες και γιατί έκριναν ότι έπρεπε να γίνει αντικείμενο παρακολούθησης ένας δημοσιογράφος.

Προκύπτουν, λοιπόν, τα εξής δεδομένα: Πρώτον, ο παράνομα διορισμένος, Π. Κοντολέων, κατέστησε σαφές ότι ο Θ. Κουκάκης παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Δεύτερον, προσπαθώντας να αποσείσει την ευθύνη από την υπηρεσία που υπάγεται στον πρωθυπουργό, τον κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο για την παγίδευση ενός δημοσιογράφου, καθώς δεν παρουσίασε το αίτημα των ξένων υπηρεσιών, το οποίο επικαλέστηκε. Τρίτον, δεν ψέλλισε λέξη για τους λόγους που ο Θ. Κουκάκης παρακολουθείτο, γεγονός που αυξάνει τις υποψίες για το κατά πόσον είναι αληθή όσα παρέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ