Φρίκη στη Λεσβο με 53χρονο αστυνομικό και προπονητή βόλεϊ που βίαζε 14χρονη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο σάλο που ξέσπασε από τις εικόνες και τις καταγγελίες περί ωμής αστυνομικής βίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην ανακοίνωση της εξιχνίασης μιας σοβαρής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από αστυνομικό, δείχνοντας πως αν θέλει, μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, συνελήφθη στη Μυτιλήνη, μετά από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της, ένας 53χρονος αστυνομικός (και πατέρας δύο ανήλικων αγοριών) που ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ήταν και προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο του νησιού, ο οποίος φέρεται να βίαζε συστηματικά τη 14χρονη τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο!

Όπως αποκαλύφθηκε ακόμα από την προανάκριση, ο αστυνομικός είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης, ενώ από τον περασμένο Μάιο, έχοντας ένα προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, ο 53χρονος επιχειρούσε να παρασύρει την 14χρονη που βίαζε, σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε οχήματά του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α. τα οποία θα εξεταστούν.

Ο 53χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα, την ώρα που οι συνάδελφοί του στο νησί είναι σοκαρισμένοι μην μπορώντας να πιστέψουν αυτά που άκουσαν, καθώς όπως λένε, ο συγκεκριμένος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης αστυνομικού για βιασμό ανηλίκου.

Ακόμα, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για συγκεκριμένη υπόθεση, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

Όπως είπε ο Υπουργός, στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει χώρος για επίορκους:

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ