Ντοκουμέντα από τη συμμετοχή Μαργαρίτη Σχοινά σε φεστιβάλ της νεολαίας της Ακροδεξιάς Μελόνι (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μείζον πολιτικό θέμα για τον σημερινό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σκοινά, όσο και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί η συμμετοχή του σε ετήσιο φεστιβάλ της νεολαίας της Ακροδεξιάς Μελόνι.

Της γυναίκας που δεν κρύβει το παρελθόν της και δεν αποκηρύσσει τον φασισμό του σφαγέα των Ελλήνων, Μπενίτο Μουσολίνι.

Μαργαριτης σχοινας Atreju 2021

Τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreju – μια εκδήλωση για τη δεξιά νεολαία της Ιταλίας, που ιδρύθηκε από τη Μελόνι το 1998,  ήταν καλεσμένος ως ομιλητής ήταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Το βίντεο με τον χαιρετισμό του εδώ…

Υ.Γ 

Το κόμμα της Μελόνι ιδρύθηκε το 2012 ως ο διάδοχος της Εθνικής Συμμαχίας, η οποία αναδύθηκε από τις στάχτες του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος 1946-1995 που σχηματίστηκε από μέλη του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Αν και η Μελόνι αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις ιδέες του Μουσολίνι, δεν έχει ποτέ καταδικάσει τη φασιστική ιδεολογία

«Η ταυτότητα του κόμματος είναι, ως επί το πλείστον, συνδεδεμένη με μεταφασιστικές παραδόσεις. Αλλά η πλατφόρμα του αναμειγνύει αυτή την παράδοση με ορισμένες κυρίαρχες συντηρητικές ιδέες και νεοφιλελεύθερα στοιχεία όπως η ελεύθερη επιχείρηση».

Όμως τα «Αδέρφια της Ιταλίας» εξακολουθούν να έχουν κάποια μέλη που νοσταλγούν την κυριαρχία του Ντούτσε ενώ η Μελόνι έχει αποφύγει να εκφραστεί αρνητικά απέναντι στο Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ