Κοσσυφοπέδιο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν αναβολή για ένα μήνα των μέτρων κατά της Σερβίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να αναβάλουν τα μέτρα αμοιβαιότητας κατά της Σερβίας για ένα μήνα, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα με ειρηνικά μέσα.

Εντούτοις υπήρξαν αντιδράσεις των Κοσοβάρων για αυτήν την εξέλιξη. Αυτές ήταν τόσο για την αμερικανική προτροπή όσο και από την απροθυμία των Κοσοβάρων να τα «βάλουν»  με τους Σέρβους, σχεδόν χωρίς ασφάλεια και οικονομικές απολαβές.

1

«Μιφταράι: Η Αμερική έκανε ένα λάθος χθες το βράδυ»

Σύμφωνα με την Gazeta Express  του Κοσόβου, ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Ινστιτούτο Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου (IKD)  Εχάτ Μιφταράι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, εκτός από το αίτημα για αναβολή της αμοιβαιότητας ενός μηνός, έπρεπε να ζητήσουν από την κυβέρνηση αύξηση των μισθών για τους αστυνομικούς και την έναρξη των διαδικασιών για τη διασφάλιση της υγείας τους που είναι και ζωτικής σημασίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τους αστυνομικούς που στέλνονται στα σύνορα τους αγαπάνε στο Κόσοβο μόνο με τα λόγια.

«Δεν είναι φυσιολογικό η αστυνομία να πηγαίνει στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς καμία ασφάλεια ή κρατική υποστήριξη. Όταν ο αστυνομικός τραυματίζεται ή πεθαίνει εν ώρα υπηρεσίας, τα κοινωνικά δίκτυα γεμίζουν με εκκλήσεις για οικονομική βοήθεια για να τον γιατρέψουν στο εξωτερικό ή να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια του ίδιου ατόμου», γράφει ο Μιφταράι, σύμφωνα με την Express.

Οι δηλώσεις δείχνουν το αδιέξοδο των Κοσοβάρων σε εχθρικές ενέργειες με τη Σερβία, έπειτα και από την προτροπή των ΗΠΑ να ‘περιμένουν’.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ