Τρεις δικογραφίες για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αρχές χειρίζονται συνολικά τρεις δικογραφίες με καταγγελίες για υποκλοπές τηλεφώνων, οι δύο εκ των οποίων αφορούν στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis.gr, οι δικαστικές Αρχές ήδη διενεργούσαν διπλή έρευνα για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του δημοσιογράφου από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Κατά τις ίδιες πηγές, στην πρώτη δικογραφία με θύμα υποκλοπής το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και η δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά από τον Θανάση Κουκάκη και πέντε ακόμη δημοσιογράφους, οι οποίοι επίσης κατήγγειλαν τηλεφωνικές υποκλοπές. Η συγκεκριμένη δικογραφία χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος ζήτησε να συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Έτσι, ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση και την ανέθεσε σε πταισματοδίκη, που έχει προχωρήσει στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων. Τέλος, η τρίτη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του και τη χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ