Ημέρα ντροπής για τον ΟΗΕ: Διέγραψαν tweet για την επίσκεψη στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μαύρο τουρκικό χρήμα έχει αλώσει πλήρως και τον κορυφαίο οργανισμό…

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Abdulla Shahid (δεξιά στη φωτογραφία) διέγραψε ένα tweet σχετικά με την επίσκεψή του στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν. Η διαγραφή ήρθε αμέσως μετά την καταδίκη της συγκεκριμένης επίσκεψης από την Τουρκία!

Ο Shahid, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών των Μαλδίβων, έφτασε στην Αρμενία την περασμένη Τρίτη σε ένα τριήμερο ταξίδι που περιελάμβανε συνομιλίες με τον πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και βουλευτές της χώρας.

Την Τετάρτη, επισκέφτηκε το μνημείο της Αρμένικής γενοκτονίας, που ανεγέρθη για τους περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, περιηγήθηκε στο παρακείμενο Μουσείο-Ινστιτούτο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Κατέθεσα στεφάνι στο Μνημείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων», έγραψε στη συνέχεια ο Shahid στο Twitter. «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Μουσείου-Ινστιτούτου Harutyun Marutian & Hasmik Martirosian για την ξενάγηση στο Μουσείο.»

Η ανάρτηση αφαιρέθηκε αρκετές ώρες αργότερα. Ο Shahid αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί διέγραψε την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Είχε προηγηθεί φυσικά η τουρκική απάντηση στο tweet του, όπου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι το ταξίδι του Shahid στην Αρμενία «έγινε με σκοπό την αποκάλυψη μονόπλευρων αρμενικών αξιώσεων» για τα γεγονότα του 1915.

“Κύριος. Ο Shahid, ο οποίος αναλαμβάνει την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα αναμενόταν να ενεργήσει με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο, να είναι πιο προσεκτικός και υπεύθυνος σε αυτό το θέμα», Έγραφε συγκεκριμένα η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας δεν απάντησε στην Άγκυρα.

Ο Σαχίντ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν νωρίτερα την ίδια ημέρα. Οι δύο άνδρες παρευρέθηκαν επίσης και μίλησαν σε τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στη Διπλωματική Σχολή του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Η γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια περισσότερων από δώδεκα εθνών, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Τουρκία αρνείται επί δεκαετίες την προμελετημένη κυβερνητική προσπάθεια να εξοντώσει τον αρμενικό πληθυσμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι έντονες τουρκικές αρνήσεις απορρίπτονται από τους περισσότερους μελετητές εκτός Τουρκίας.

Φαίνεται όμως ότι το τουρκικό χρήμα, όπως και το βρώμικο χρήμα του Αζερμπαϊτζάν, μπορεί και εκμαυλίζει δυτικές συνειδήσεις με αποτέλεσμα ακόμα και το έγκλημα της γενοκτονίας να καταπνίγεται από τα αργύρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ