Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ερντογάν την Παρασκευή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες την Παρασκευή με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα επισκεφθεί το Σότσι.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη εργασίας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν την Παρασκευή. Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα γίνουν στο Σότσι», είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, στη συνάντηση θα συζητηθούν διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την οικονομία. Επίσης στην ημερήσια διάταξη θα είναι περιφερειακά ζητήματα, μεταξύ αυτών – η κατάσταση στη Συρία και η κατάσταση στην Ουκρανία.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να συγκρίνουμε σημειώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού εξαγωγής σιτηρών από λιμάνια της Ουκρανίας, για να δούμε πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί. Λοιπόν, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις παγκόσμιες υποθέσεις. Η ατζέντα, όπως βλέπουμε, είναι πολύ, πολύ τεταμένη», ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη.

Επιπλέον, πρόσθεσε, ο Πούτιν έχει προγραμματιστεί να έχει «πολλές συνομιλίες στο Σότσι, πολλές συναντήσεις εργασίας που δεν πέφτουν στη δημοσιότητα, αλλά, παρόλα αυτά, είναι αυξημένες κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν Πούτιν και Ερντογάν ήταν στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου, και οι δύο συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής της «τρόικας» της Αστάνα. Οι δύο ηγέτες έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία.

moscow-post.su

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ