Η Ταϊβάν εκτόξευσε φωτοβολίδες για να απομακρύνει Κινεζικά drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε την Πέμπτη ότι άγνωστα αεροσκάφη, πιθανώς drones, πέταξαν το βράδυ της Τετάρτης πάνω από την περιοχή των νησιών Κινμέν και ότι εκτόξευσαν φωτοβολίδες για να τα απομακρύνουν. 

Η Ταϊβάν βρίσκεται σε συναγερμό καθώς η Κίνα διεξάγει μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων, ως απάντηση στην επίσκεψη στο νησί αυτή την εβδομάδα από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ο υποστράτηγος Chang Zone-sung της Διοίκησης Άμυνας του Στρατού είπε στο Reuters ότι τα κινεζικά drone ήρθαν σε ζευγάρι και πέταξαν στην περιοχή Kinmen δύο φορές το βράδυ της Τετάρτης, περίπου στις 9 μ.μ. (1300 GMT). και 10 μ.μ “Ρίξαμε αμέσως φωτοβολίδες για να δώσουμε προειδοποιήσεις και να τους διώξουμε. Μετά από αυτό γύρισαν”, είπε.

Τα βαριά οχυρωμένα νησιά Kinmen βρίσκονται ακριβώς έξω από τη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, κοντά στην πόλη Xiamen. “Έχουμε μια τυπική διαδικασία λειτουργίας. Θα αντιδράσουμε αν έρθουν”, είπε ο Τσανγκ, προσθέτοντας ότι το επίπεδο συναγερμού εκεί παρέμεινε “κανονικό”. Ο Τσανγκ πιστεύει ότι τα drone είχαν σκοπό να συγκεντρώσουν πληροφορίες, σχετικά με την ανάπτυξη των δυνάμεων της Ταϊβάν στα απομακρυσμένα νησιά της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο στρατός της Ταϊβάν εκτόξευσε φωτοβολίδες για να προειδοποιήσει ένα drone που επιτηρούσε το αρχιπέλαγος Matsu, στα ανοικτά των ακτών της κινεζικής επαρχίας Fujian και πιθανώς ερευνούσε θέσεις μονάδων, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

reuters.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ